Voorwaarts is wisselvallig en verliest van DES

ma 8 april 2024 Twenterand

Op 6 april speelde Voorwaarts 1 thuis tegen DES 1 uit Nijverdal. Waar DES zich had ontpopt tot een kampioenskandidaat, moest Voorwaarts ondanks de overwinning en de periodetitel van vorige week, nog steeds naar beneden kijken aangezien de afstand tot de tiende plek op de ranglijst maar 3 punten was.

Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd voor de positionering van het laatste deel van die competitie.

Toen de wedstrijd op gang kwam, zagen ze al snel de intentie van DES. Ze gunden Voorwaarts de bal, maar kwamen bij balverlies van Voorwaarts snel en dreigend richting het doel van Dinand Stuifzandt.

Dat resulteerde in de eerste 10 minuten in 2 schoten, die beide zonder veel problemen door Dinand gestopt werden.

Na een kwartier spelen zagen ze de eerste dreigende actie van Voorwaarts, toen Jordy Harms zich goed vrij speelde, maar zijn schot met links over het doel zag verdwijnen.

Even later was het Julian Slot, die met een goede actie zijn directe tegenstander afschudde en een prima voorzet gaf richting de 2e paal. Daar stond Bernd Bove, wiens inzet net te zacht was om de keeper van DES te verschalken.

Enkele minuten later werd er door DES een lange bal gegeven, die gedragen door de wind achter de laatste linie van Voorwaarts viel. Dinand twijfelde en kwam dan toch uit zijn doel, maar was net te laat om de bal te klemmen, waardoor de pijlsnelle Djim Harmeling zijn kans schoon zag en de bal in het vrijwel lege doel schoot. 0-1

Enkele minuten later moest Roy de Lange vervangen worden en kwam Kilian Ekkel in het veld. Hierdoor ging Yarnick Boertje een positie naar achteren. In deze periode had Voorwaarts moeite met de organisatie, waardoor DES voetballend steeds het ‘mannetje meer’ kon creëren. Voorwaarts kwam niet in de duels en kreeg hierdoor weinig grip op de wedstrijd. Ook de scheidsrechter leek in deze periode niet veel grip te hebben, want hij strooide met gele kaarten, wat bij beide teams voor verbazende gezichten en onbegrip zorgde.

De beste kans voor rust was voor Voorwaarts, toen Lars Bove met een prima pass Julian diep stuurde. Julian zijn schot ging helaas naast het doel, waardoor er met een stand van 0-1 de kleedkamers opgezocht werd.

Er werd bij Voorwaarts niet gewisseld en meteen na rust zagen we bij de eerste actie een schot van Lars Bove dat net over het doel ging.

Enkele minuten later was het Julian die met een goede actie de achterlijn haalde en zijn voorzet bereikte Kilian. Kilian kapte zijn directe tegenstander uit en legde de bal op zijn sterke linkerbeen. Waar iedereen de gelijkmaker verwachtte zagen we de bal via een uitgestoken been van een verdediger van DES over het doel verdwijnen.

In deze periode was Voorwaarts duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en na 10 minuten in de 2e helft was het Lars Bove die met een lobje Jordy Harms 1 op 1 voor de keeper zette. Helaas wist de keeper van DES de inzet van Jordy te stoppen, waardoor de gelijkmaker nog op zich liet wachten.

Na een uur spelen kwam Mauro Slatius in het veld voor Wout Roelofs die met geel op zak (en deze onvoorspelbare scheidsrechter) waarschijnlijk uit voorzorg gewisseld werd.

Mauro wist 2x goed de achterlijn te halen en met een prima voorzet te komen. Toch ontbrak het aan dat laatste zetje, want er zat telkens een verdedigend been van DES tussen die redding bracht.

Na 85 minuten spelen zagen we nog een goede kans voor Bernd Bove, die na een voorzet van Thomas Olsman op zo`n 7 meter van het doel rakelings naast kopte.

Toen ver in blessuretijd DES de genadeklap uitdeelde door via een counter de 0-2 op het scorebord te brengen, was het allang duidelijk: Voorwaarts had vandaag de kansen die het gekregen had niet verzilverd, waardoor de wedstrijd beslist was op details. DES was wel goed omgegaan met de enkele kansen die ze gekregen hadden, dat was zoals zo vaak het verschil tussen winst en verlies.

Door de nederlaag begaf Voorwaarts zich steeds meer in de gevarenzone en moest er volgende week in en tegen Kloosterhaar punten gepakt worden.

Zaterdag 13 april speelt om 14.30 uur Kloosterhaar 1 tegen Voorwaarts 1.