Afbeelding

Lutten lijdt nederlaag ondanks goed spel

ma 6 mei 2024 Hardenberg

Op sportpark de Kei moest de eerste selectie van SC Lutten de laatste strohalm naar het kampioenschap zien vast te pakken. Tegen een sterk Bornerbroek werd er goed en gedisciplineerd gespeeld door Lutten. Niettemin werd met 0-2 verloren.

De tactiek van Lutten om de linker vleugelverdediger van Bornerbroek vrij te laten in de opbouw pakte goed uit en daardoor kon Bornerbroek eigenlijk geen vuist maken. Het resulteerde in de beginfase dan ook in voor mogelijkheden voor Lutten, maar tot een grote kans kwam het niet. Tot at een lage voorzet van Rutger van der Graaf voor de voeten van spits Frank Altena kwam, maar die wist de score niet te openen. 

Dat Lutten in de hoek zit waar de klappen vallen bleek een minuut later. Uit het niets draaide de spits van Bornerbroek weg en schoot de bal in de hoek achter doelman Lars Mulder. 

In de tweede helft ging Lutten in de stromende regen op zoek naar de aansluitingstreffer. Er kwamen mogelijkheden uit voorzetten en de druk werd opgevoerd maar mede door goed verdedigen van Bornerbroek bleef een gelijkmaker uit. Met veel wissels werd er nog een slotoffensief gecreëerd, maar Lutten kreeg vlak voor tijd de deksel op de neus. Na moeizaam uitverdedigen scoorde Bornerbroek de 0-2. 

Met deze uitslag kunnen de titelaspiraties heel ver de ijskast in op sportpark de Kei. Twee fantastische reddingen van Lars Mulder op vrije trappen van Bornerbroek zijn nog zeker het vermelden waard Hij liet zien één van de betere keepers te zijn in de competitie. 

Komende zaterdag speelt Lutten uit tegen Rijssen en moet het de reeks nederlagen zien te doorbreken.

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 12 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 15 uur geleden