Afbeelding
Gert Stegeman

Zeilen bij WSV voor kinderen

do 2 mei 2024 Hardenberg

Roel Godeke geniet niet alleen van het mooie weer, maar ook dat er een aantal kinderen, zowel met als zonder beperking plezier ontdekken in het zeilen. “Zeilen is nieuw in Hardenberg en wij van WSV (Watersport Vereniging) vinden het belangrijk dat het op de kaart wordt gezet. Het is hier niet terwijl we wel een prachtige locatie hier hebben.”

Vier bootjes varen in de haven, waarvan twee van Sailability. Hier kunnen kinderen met een beperking makkelijk inzitten. 

Zeilen voor mensen met een handicap of beperking wordt mogelijk gemaakt door Sailability. Zeilen is de perfecte sport om rust en vrijheid op het water te voelen, of om je vaardigheden te verbeteren en competitief te worden. Zeilen is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of handicap. Je hoeft niet gezond te zijn of te kunnen zwemmen.


Roel vindt veiligheid ook belangrijk. “Er vaart een boot mee, voor het geval dat. Iedere donderdag willen we dat doen. Kinderen hebben net les gehad, want je moet wel iets weten van zeilen voordat je in de boot stapt.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 6 minuten geleden
Afbeelding
Bridge-nieuws Hardenberg 12 minuten geleden
Afbeelding
Geslaagde donateursactie Ommen 54 minuten geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg 1 uur geleden
Dansen en genieten
Dansen en genieten als in je jonge jaren met live muziek van Way Back Nieuws Ingezonden 1 uur geleden