Pupil van de week: Iris Lamberink
Pupil van de week: Iris Lamberink Bergfentheim

Koploper Bergentheim verliest van nummer twee ZAC

za 13 april 2024 Hardenberg Ingezonden

Op zaterdag 13 april stond er een spannende wedstrijd op het programma tussen Dames 1 van Bergentheim en Dames 1 van ZAC Zwolle. Beide teams waren zich ervan bewust dat ze aan elkaar gewaagd waren. Het was immers pas twee weken geleden dat ze elkaar ook al tegenkwamen, toen in een bekerwedstrijd die werd gewonnen door ZAC. Ook werd dit gedurende de wedstrijd duidelijk zichtbaar. Na een intensieve strijd op het veld trok ZAC Zwolle aan het langste eind met een eindstand van 3-4.

De wedstrijd begon met een doelpunt van pupil van de week, Iris Lamberink. Iris is 11 jaar en speelt in de MO13. Haar positie is centraal achterin, laatste vrouw. Het leuke aan voetbal vindt ze samenwerken, duellen op het veld en de ballen weghalen voor de goal. Iris verwachtte een uitslag van 2-1

In de vierde minuut van de wedstrijd opende Loraine Scholten de score voor Bergentheim met een doelpunt, dankzij een assist van Marion Kappert.  Een snelle opening. Kort daarna kreeg ZAC een kans om op doel te schieten, maar dit schot ging over. Niet veel later wist ZAC toch te scoren. Daniela KleinKoerkamp verloor de bal na een overtreding waarvoor de scheidsrechter niet floot, waarna een speelster van ZAC de gelijkmaker maakte: 1-1.

Het spel golfde op en neer, maar Bergentheim slaagde er niet in om opnieuw te scoren. ZAC zette veel druk op de speelsters van Bergentheim en wonnen de meeste duels. Toch kreeg Bergentheim enkele kansen. Nicole kreeg een mogelijkheid na een voorzet van Loraine Scholten en een vrije trap van Sylvana Jangbahadoer ging net over het doel.

In de 21ste minuut kreeg ZAC opnieuw een goede kans, maar keepster Kaylee Grendelman wist de bal uit het doel te houden. De verdediging van Bergentheim stond echter niet goed opgesteld, waardoor een speelster van ZAC vrij kon staan en de 1-2 maakte in de 24ste minuut. Binnen een minuut daaropvolgend wist ZAC opnieuw te scoren, waarmee de stand op 1-3 kwamNa de stand van 1-3 legde de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk stil. Dit gebeurde nadat de trainer van ZAC een rode kaart had ontvangen en achter de omheining ging staan. De scheidsrechter was van mening dat de trainer minstens 15 meter van het veld verwijderd moest zijn, of zelfs buiten het sportpark. Na enig overleg ging de trainer van ZAC buiten het sportpark, maar kon de wedstrijd vanaf de parkeerplaats volgen.

Vlak na de hervatting wist ZAC de voorsprong te vergroten door de 1-4 te scoren. Het spel bleef spannend met kansen aan beide zijden. Niet veel later slaagde Nicole Marsman erin om een treffer te maken voor Bergentheim, waarmee de stand op 2-4 kwam na een assist van Yvet de Leeuw. Marion Kappert kreeg vervolgens nog een goede kans, maar de keepster van ZAC wist de bal knap uit het doel te houden, waarna de bal net naast ging.Vlak voor rust kreeg ZAC nog een grote kans. Marleen Roelofs gleed uit, maar dankzij een goede actie van keepster Kaylee Grendelman schoot de speelster van ZAC de bal over het doel, waardoor de ruststand op 2-4 bleef staan.

Na de rust kreeg Lenthe Lozeman twee goede kansen om de stand op 3-4 te brengen. De eerste bal ging net naast het doel, en even later kreeg ze een kop kans vanuit een corner. De dames van Bergentheim slaagden erin om goed druk te zetten op de speelsters van ZAC, waardoor het spel voornamelijk op de helft van ZAC werd gespeeld.Na een scrimmage voor het doel van ZAC wist Yvet de Leeuw de spanning terug te brengen door de 3-4 te scoren. Daarna volgden er nog enkele kleine kansen voor de dames van Bergentheim. Het spel moest de tweede helft regelmatig worden stilgelegd vanwege blessurebehandelingen aan beide zijden van het veld. Loraine Scholten gaf een mooie voorzet op Yvet de Leeuw, maar de bal belandde net niet in het doel. Ook ZAC kreeg nog een kans, maar hun schot ging net naast. Enkele minuten later kon Kaylee de 3-5 winst voorkomen met een goede redding.

De wedstrijd bleef tot het einde toe spannend, maar helaas slaagde Bergentheim er niet meer in om te scoren. Dit betekende de eerste nederlaag voor Bergentheim in de tweede helft van de competitie. Desondanks blijft Bergentheim op de eerste plaats staan, maar door deze overwinning van ZAC, staat ZAC twee punten onder hen op de tweede plaats. Volgende week staat er een belangrijke wedstrijd op het programma: Bergentheim neemt het op tegen HHC Hardenberg op de Boshoek om 12.30 uur.

dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 6 uur geleden
Oudheidkundige Vereniging verwelkomt nieuwe voor zitter Twenterand 7 uur geleden
Feestelijke opening van het zwemseizoen bij Het Heuveltjesbosbad Hardenberg 7 uur geleden
'Vijvertuinen' opent poort Hardenberg 8 uur geleden
Sientje is ERELID bij Buurtvereniging Sluis 6-7 Hardenberg Ingezonden 9 uur geleden