Afbeelding

NK Para Tafeltennis bij DC TTV

wo 28 februari 2024 Hardenberg

Het NK Para Tafeltennis wordt op zaterdag 29 juni 2024 gehouden in Kultur Hus de Spil in Nieuwleusen. De organisatie van het prestigieuze evenement ligt voor het eerst in handen van PTTC/TTV Dedemsvaart. De toewijzing van het evenement door de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) was reden voor de Dedemsvaartse club gebak te laten aanrukken. ‘Een geweldige eer dat wij dit mogen doen,” reageert Saskia Los, die samen met haar echtgenoot Bas Los, Mariëlle Boers, Jimmy de Boer en Annet Sieljes het organisatiecomité voor het NK vormt. Eerder al, in oktober 2023, organiseerde TTV Dedemsvaart het para ranglijsttoernooi. “Juist ook omdat dit een groot succes is geweest heeft de bond besloten ons nu het NK te gunnen. De kers op de taart,” lacht Saskia. 

Naar verwachting komen er op 29 juni 100 deelnemers uit alle windstreken van Nederland naar Nieuwleusen om in verschillende klasses te strijden om de nationale titel Para Tafeltennis. Onder de deelnemers bevindt zich in elk geval de 14-jarige Juul Los uit Dedemsvaart. Zij is één van de zogenaamde ‘lopers’ en speelt daarbij in de 5e klasse. “Daarnaast kent het Para Tafeltennis ook ‘rollers’. Bij de rollers wordt in vier verschillende klasses gespeeld en bij de lopers hebben we 6 klasses,” vertelt Saskia. 

Fijne akoestiek

PTTC/TTV Dedemsvaart speelt normaliter in de sportzaal aan De Buizerd in Dedemsvaart, maar wijkt voor het NK uit naar de Spil in Nieuwleusen. “De locatie in Nieuwleusen is heel toegankelijk en heeft een fijne akoekstiek. Er zit demping in de wanden, wat voor de spelers heel fijn is. De hal in Dedemsvaart is daarvoor minder geschikt. 

Helpende handen

“De komende maanden moeten we van alles op touw zetten om het NK tot een succes te maken. Daarbij valt te denken aan het inschrijven en medailles regelen, maar bijvoorbeeld ook het zoeken van sponsoren en vrijwilligers, waar we er een heleboel van nodig hebben.  Wie zich geroepen voelt op welke manier dan ook bij te dragen tijdens het NK kan contact opnemen via nk@pttc-dedemsvaart.nl.  ”We hopen op veel respons om er gezamenlijk de schouders eronder te zetten en er een fantastisch evenement van te maken.”

Beerze ©Martijn Hulst.
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' naar schapen op Lemelerberg Ommen 4 uur geleden
Afbeelding
Mishandeling op Koningsdag bij feesttent in de Krim Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
Ouderenbingo Hardenberg 21 uur geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen Hardenberg 22 uur geleden