Afbeelding

Voorbeschouwing Sportclub Daarle - Mariënberg

wo 21 februari 2024 Hardenberg

(Door Mariënberg sportverslaggever Alfred Dorgelo)

Komende zaterdag 24 februari reizen wij af naar het pittoreske Doarle waar op sportpark N’ Kadiek aan de Nieuwstadweg, nummer 1C, Sportclub Daarle onze gastheer zal zijn. Wat was het vorig jaar een vrolijk weerzien op 30 september jl. met de heren en dames van Daarle.

We hadden elkaar ruim twintig jaar, voetballend gezien dan, niet meer sportief getroffen maar we pakten zo weer die bekende draad op. In oude vriendschappen werd zomaar nieuw leven geblazen. Breien werd haken en we sponnen garen bij en met elkaar, zowel voor alsmede na de wedstrijd haakten wij niet af! Neuh, we dopten samen nog maar een nieuwe pretkegel af. Jij, ook nog iene…? Ja, doe maar twee….Zo ging dat toen! Mooi man, 3e helft is wichtig hoor!

Nipte winst

Ternauwernood wisten wij trouwens vorig jaar met 4-3 te winnen. Daarle is echt zo’n ploeg waar je misschien niet van kunt winnen maar wel van kunt verliezen. Gelukkig hadden wij destijds Rolf Hofsink aan boord. Als een echte kapitein voer hij zonder kompas door de Daarlese Haven en voorkwam hij bij het sluiten van de markt dat wij tegen Daarle de boot in gingen…..We haalden de overkant maar net, met natte voetjes, dat wel maar we hadden gewonnen. Wie deed ons die dag wat…?!?!? Wat een skik hadden we….Wij wel!

Vol verwachting

Nu zijn we bijna aanbeland in de maand Maart van 2024 en wachten wij nog steeds op onze eerste zege! Het roodzwarte schip is een beetje lek de laatste tied. Overal stroomt water uut de zijkanten en wij weten de gaten maar niet afdoende te dichten! Alles stroomt, niets blijft….Denk je het gat te hebben gevonden giet het weer lekken aan de andere kant, het lijkt wel dweilen met de kraan open! Om wanhopig van te worden…Maar blijkbaar had vorige week een slimmerd in onze selectie de kraan gevonden, had ‘m schijnbaar dicht gedraaid want voor het eerst sinds weken stond er weer een elftal waar je graag naar keek! Er werd gebuffeld en gestreden voor elke meter. De Kloosterderby tegen onze vrienden van Kloosternarigheid was het aanzien meer dan waard. Lekker veel strijd en inzet. Het leidde nog niet tot veel doelpunten, geen iene helaas, maar we kregen er ook geen iene tegen. Dat was al winst.
Dus een gelijkspel! Dat geeft de roodzwarte burger, gek genoeg, weer dat beetje moed! Zondags liep menigeen met de neus omhoeg, wat ik oe brom! Durfde zelf mijn muts weer op!

Dark Horse

Tja, en dan wacht komende zaterdag Daarle. Ik vind ze een beetje de ‘Dark Horse’ van onze competitie. Ok, ze staan op de laatste plek (nr. 14), rode lantaarndrager heet zoiets maar toch….Ik vind ze een beetje ‘Dark Horserig’. Alle punten die ze hebben vergaard hebben ze thuis verdiend. 10 punten. Maar wel gewonnen van DES Nijverdal, Bruchterveld en Lutten. Ik geef het je te doen! Ze speelden verder thuus geliek tegen Avereest (2-2) en veel ploegen uit onze klasse geven ondanks het feit dat ze laatste staan hoog op van Daarle, de ploeg van Nando Kok. Altied kop d’r veur en je hebt pas van ze gewonnen als je met de auto en/of bus Daarle uitrijd en de punten onderin de tas hebt….Snap je, wat ik bedoel! Dicht die rits. Ze hebt dit jaar sowieso wat te vieren. Ja, ja…Ze bestaan 60 joar! Mooi man, gefeliciteerd! 

Jubileum

Vanaf 17 april gaan ze dat vieren. Met onder andere een spelletjesmiddag voor de jeugd, een receptie voor genodigden waar o.a. GertJan Verbeek, Nico-Jan Hoogma, Ramon Zomer en ene Gerrit Koppelman de boel een beetje aan elkaar komen keuvelen. Tevens een PubQuiz, die bint populair hè. Hoe heette die blonde verdediger van Daarle die vaak shoarma (vr) at in Ommen…? zou zomaar een vraag kunnen zijn op vrijdag 19 april.Zaterdag 20 april moet het hoogtepunt worden. Dan is de feestavond ter ere van 60 jaar Sportclub Daarle. Tot 21.00 uur heb je gratis entree (dus wees op tied) want na negen uur betaal je 10 euro. (dan bint toch zomaar 3 of 4 biertjes, tel uit je winst – De bier zal ’s avonds niet zo duur weh…) De rock/cover formatie Creebles treedt dan live op. Kan ook niet anders, ze hebben hun wortels in Daarle liggen. 5 kerls en een mooie zangeres. Die schijnt overigens verkering te hebben met de gitarist, weet niet of hij net zo mooi kan zingen als zij….Kiek dat bint dingen om naar uut te kieken, wat ik oe brom! Naar die band, welteverstaan en dat ze zestig jaar bestaan. Ik wist niet eens dat Creebles uut Daarle kwam maar ze treden ook op bij eetcafé ’n Tip in juni als die verfijnde eetschuur haar 25-jarige jubileum viert. Kon natuurlijk ook familie weh, maar weer dezelfde betrouwbare bron uut een naastgelegen dorp wist mij te vertellen dat naast het feit dat je lekker kunt eten bij Café ’n Tip dat Creebles van oorsprong een band uut Daarle is! Ze doen ook steevast de Top2000 bij Het Punt in Vroomshoop. Toch eens vaker die kant op, de trein rijdt weer hoorde ik, de rails bint weer asbestvrij. Kortom, ff lekker boemelen, maar oud- en nieuw duurt nog even. 

Meer feest

Zaterdag hebben ze ook al feest. Het derde elftal, sterk in de derde helft, geeft dan een feestje. Dan komt ondermeer zanger Petro uut Almeloooo langs om een paar deuntjes te zingen….Ik heb z’n repertoire ff beluisterd. Weet niet of hij een bodem neemt van de beste songs ever, bestrooid met een mega dosis beleving, enthousiasme en sfeer en deze aftopt met een sausje van eigenwijze eigenheid. Denk dat bij Petro het stoplicht op groen stiet. Petro is meer een entertainer waarbij het publiek uit zijn hand eet als hij in de kantine van Daarle staat, hij maakt hem niet uit wat er dan gezongen wordt. Petro valt bij iedere feestganger in de smaak. Kortom het is geen feest, als Petro niet is geweest! Wij kunnen ook niet allemaal houden van Skik of Boudewijn de Groot. Maar sinds vorige week geloof ik wel weer een beetje in Mainbarg en hebben wij de banden weer vol met wind! Kneiterds van hits die wij vroeger in onze gouden tijd met de Breuk steevast iedere week uit volle borst zongen. Nu is het vaak meer de Engelbewaarder of die andere teringherrie….
Ik reken het allemaal goed zolang wij maar (weer gaan) winnen en de punten bij elkaar sprokkelen! Tuurlijk ik hoor liever wat anders maar zaterdag allereest de loftrompet, de rest is minder belangrijker. Maakt niet uit hoe wij het doen maar tegen Daarle moet er sinds maanden weer eens de drie punten worden binnen gehaald, maakt niet uit welke kapitein of kapitein(s) door de haven van Daarle varen als wij samen de eindstreep maar halen….Kop d’r veur, d’r op of geen vreten!
Weer zo’n wedstrijd als vorige week tegen Kloosternarigheid met dezelfde inzet, strijd en passie….Meer kunnen wij dan niet doen en dan ’s avonds de Maneschijn door de bomen laten schijnen… Mede daarom gok ik ouderwets gok op een 1-3 zege. Die prognose is ook al zo oud als de weg naar Rome laat staan Daarle. De wedstrijd begint om half drie (14.30) op sportpark N’ Kadiek (wat hebben ze daar toch met ’n of n’…??) en staat onder deskundige leiding van scheidsrechter, de heer Sven Stuijfbergen. Succes!

Hoe dan ook, om een lang verhaal kort te maken: Veule Wille maar vooral Veule Skik!
Dat de beste maar mogen winnen en anders spelen we echt niet meer gewoon gelijk.
Hup Rood-Zwart, laat ons juichen, Potverdikkemei!

Joah, mag wel zo.

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 7 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 10 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 12 uur geleden