Afbeelding

Voorbeschouwing Mariënberg - Bruchterveld

wo 31 januari 2024 Hardenberg

(Door Mariënberg sportverslaggever Alfred Dorgelo) 

Komende zaterdag 3 februari, zijn wij op het vertrouwde Westerpark gastheer voor voetbalvereniging Bruchterveld, die normaal gesproken bivakkeren op sportpark Noppenweide aan de Meester Holtropstraat, op nummer 3, in het pittoreske Britishfield.

De Britse band Talk Talk kwam net langs op Radio 2 met hun ‘Football…euh, sorry Life’s What You Make It’ met de meer dan geweldige zanger Mark Hollis achter de microfoon. Vooral actief in de jaren tachtig en begin negentig! Ze maakten sowieso geweldige muziek in die tijd. Ie weet wel die prachtige mooie tied toen de gulden nog van hout was en Twix nog Raider heette.

Er wordt sowieso de laatste tijd teveel ‘Talk Talk’ gedaan rondom het Westerpark.
Als het niet loopt zoals het moet lopen bij de roodzwarten komen flink wat van die beste stuurlui aan wal bovendrijven. Onvoorziene krachten komen dan los. Iedereen weet het dan weer beter. Er wordt flink wat ‘Getalked’ (gepraat) in de plaatselijke kroegen, de 3e helft, via de whatsapp, op verjaardagen en feestjes, bij de koffieautomaat en op allerlei andere locaties. Ze kunnen er geen kloten meer van is dan vaak de samenhangende gevolgtrekking! Giet niet best met Mainbarg hè? Such a Shame. Maar 1 puntje uut de laatste 5 duels…Waar bint ze tegenwoordig mee bezig. Living in Another World of zo…? Zeg het maar. Wij bint ondertussen beland in het verkeerde rijtje. Wat ik oe brom!


De rechter in plaats van het veilige linkerrijtje, als je begrijpt wat ik misschien bedoel.
Voorlopig staan wij op nummer 8, maar dat zegt niks, dat kan volgende week ook zomaar nummer 10 zijn (glas halfleeg) of weer op plek nummer 4 (glas halfvol). Positief bliev’n bekieken hè. Valt niet mee want ik begin mij wel een beetje zorgen te maken. Ok, It’s My Life maar toch…!! Ben er niet langer meer gerust op. Kiek, in de politiek is de draai naar rechts momenteel beter dan naar links te kieken maar daar wordt ook al zoveel gepraat. Komen ze er uut of niet..??

Nou hef voetbal niks met politiek te maken maar aan de andere kant ook wel weer heel veule als je het mij vraagt. Doe je niet, maar toch! Want als het niet loopt bij Mainbarg hebben wij ook allemaal van die achterkamertjespolitiek.
Weet de oppositie het weer beter te vertellen dan het zittende kabinet. Die mut in de spits en hij naar rechts want hij gebruikt zijn linkerbeen alleen voor het uitstappen…Snap ie? Het is nog geen Twee voor Twaalf hoor, wanneer komt Astrid weer terug op de buis trouwens? Wij moeten nog aardig wat wedstrijden maar de weken van de absolute waarheid bint wel aanstaande.

Zaterdag dus die heren van de Noppenweide, dan een week gek doen met het carnavalsweekend (Alaaaaaaaaaaaaaf) en dan het inhaalduel tegen Kloosternarigheid. Nou, ga er maar aanstaan. Dat is geen sinecure! Bredero zei het ooit: het kan verkeren. Zal het niet hebben over Phantarei anders snapt die trainert van Britishfield er weer geen barst van. Alhoewel, hij hef wel promotie gemaakt. Alles stroomt, niets blijft. Hij vertrekt na dit seizoen naar Hellendoorn. Nu nog 3e klasse. Mooi man, gefeliciteerd met de nieuwe job. En zo maakt de huidige assistent van Hellendoorn de oversteek naar Bruchterveld komend seizoen. Arjan Eshuis ziet komend jaar de Noppenveste vaker dan dat wij ‘m jaarlijks zien. Wat ik oe brom!

Toeval? Toeval bestaat niet heb ik mij laten vertellen. Alles draait om de eenvoud!
Het schip met zure appels kan nou wel heen en weer blijven varen in het kanaal, wij moeten zekers de moed niet opgeven. Ik weet ondertussen ook niet meer wie er wel of wie er niet bivakkeert in de lappenmand, of hij nou wel of niet een weekend weg is of dat Oma tachtig wordt. Wij moeten het gewoon doen met de jongens die er komende zaterdag wel bij zijn! Daar moeten wij ons op concentreren. Niks meer en niks minder. Verliezers hebben excuses, winnaars een plan. Want nu komt het aan op de snode en tactische plannen van onze trainert, hij hef er tenslotte voor doorgeleerd. Zo’n papiertje van de KNVB gehaald, dat hebben er maar weinig op het Westerpark.
Waarvan Akte.

Wij, beste stuurlui aan de wal, hebt er niet zoveel kijk op. Wij zijn goed in onze meningen te geven in de soms verrekte lange 3e helft. Iemand moet het doen ,toch?
Voor mien part parkeren wij zaterdag de bus voor onze eigen zestienmeter. Nu moet er op resultaat gevoetbald worden, mooi hoeft het allemaal niet meer. De dood en die verrekte gladiolen. Mooi was het de laatste tied toch al niet. Het is wat wij er zelf van maken. Life/Football Is What You Make It. Maak er samen, met z’n allen iets moois van. Commentaar hou je altijd. Wen d’r maar an. Als je er zaterdag één meer maakt dan Britishfield hoor je voorlopig even niemand klagen. Kunnen wij een biertje of een fijne pretkegel met elkaar drinken na afloop. Moet er sowieso al eentje drinken met de verslaggevert van Bruchterveld, tenminste als zijn knie niet weer op slot giet. Zo niet, dan is Henk Reinders inpandig op het Westerpark. Voel oe welkom, Henk en allen met U!

Een andere Henk is tevens aanwezig bij het duel Mariënberg – Bruchterveld.
Henk Potgieter, de voetballer van de vorige eeuw (althans mijn inziens – iedereen heeft zo zijn voorkeuren). Henk vliegt over uut PrayingHouse (Biddinghuizen). Samen met één van z’n beste moaten, Hans Timmerman (oud-Mainbarger) maar nu volleerd Britishfielder zijn ze present. Altijd een fijn weerzien met deze flink besnorde oud-Mainbarger. Je kunt al bijna je hele leven wonen in de polder en Mariënberg lijfelijk hebben verlaten maar Mariënberg verlaat jou nooit! Weet uit zeer betrouwbare bron dat Henk ons, vooral op zaterdag, altied nauwkeurig volgt. Zaterdag weer zo’n mooie drukkert met onze leider? Krieg wel eens een appie van Henk dat ik het weer eens verkeerd zag, vast de bril niet op of druk met X-en en zo. Maakt ook allemaal niet uut. Niemand weet hoe laat het is? Links- of rechtsom. We moeten winnen om niet verder af te zakken op het rechterrijtje. Want vanaf plek 10 krijg je last van natte voeten. Ik leg het nog eens uit. De nummers 14 en 13 van de ranglijst degraderen aan het einde van de rit rechtstreeks naar de 5e klasse…..de nieuwe kelderklasse waar het lichtknopje niet te vinden is. De nummers 12,11 en 10 moeten P/D wedstrijden spelen. Nou, dat wil je echt niet! Wij staan nu op plek nummer 8, voorlopig dan. Het kan verkeren, Bredero flikker eens op! Onze coalitie-onderhandelingen moeten bestaan uit het feit dat wij weer een ruk naar links willen maken. Naar plek zeven of hoger…..Dan moet de nieuwe stemming zijn op het Westerpark. Hoe? Dat maakt mij geen bal uit! Zaterdag moet er gewoon gewonnen worden. Het is elf tegen elf, zo moeilijk kan het niet zijn. Koen Godeke heeft vast ergens wel een gaatje in zijn ruim zeven meter lange doel zitten en wij gaan de kooi van Thijs hermetisch dichtspiekeren….Wij wonen niet voor niks achter Bouwbedrijf Regeling, spiekers genoeg in de werkplaats – dunkt me.
Er moet gewerkt worden, gebouwd worden aan een onverslaanbaar team!
Te beginnen komende zaterdag. Tot hier en niet verder! Het Talk Talk de mond snoeren. Mede daarom voorspel ik een klinkende 3-1 overwinning, dat is de prognose voor zaterdag en daar moeten jullie het maar mee doen. Scheidsrechter is de heer Gabriël Malki, die kennen we. Hij zal vanaf half drie op zijn mooie fluit gaan blazen. Veule wille maar vooral veule Skik. Dat de beste maar mogen winnen en anders spelen we gelijk…??? Tuurlijk niet, we moeten nu eens weer punten gaan sprokkelen, 3 per wedstrijd graag.

Joah, mag wel zo.

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 14 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 17 uur geleden