KV Juventa

Onnodig gelijkspel voor Juventa

zo 3 december 2023 Hardenberg Ingezonden

Juventa mocht in sporthal de Beek tegenstander KVZ uit Zutphen ontvangen. Na drie zeges op rij stond Juventa nog ongeslagen bovenaan en de doelstelling om dit te handhaven was vooraf duidelijk. De geel-zwarten begonnen voortvarend aan de wedstrijd, waardoor het een boeiende eerste helft werd waarin het publiek bij vlagen getrakteerd werd op mooie individuele acties en goed samenspel. Dit resulteerde dan ook in een verdiende 12-8 ruststand in het voordeel van de thuisploeg.

De pauze werd door trainer/coach Gert Schorn gebruikt om zijn spelers naast complimenten ook een winstwaarschuwing mee te geven en werden andermaal de afspraken herhaald die voor aanvang van de wedstrijd gemaakt waren, maar niet altijd voldoende zichtbaar in het spelbeeld.

Tijdens de tweede helft werd al snel duidelijk dat KVZ de rustperiode goed gebruikt had om orde op zaken te stellen en dat er door de gasten een duidelijk strijdplan bedacht was om de achterstand te verkleinen. Waar KVZ met steeds meer inzet en overtuiging ging korfballen bleek Juventa niet bij machte om het niveau van de eerste helft een goed vervolg te geven. Slordig spel en verkeerde keuzes kregen een steeds groter aandeel in het spel van de thuisploeg waardoor het overzicht zowel in de aanval als verdediging tijdens fases niet aanwezig was. Toch leek de schade in de stand nog enigszins mee te vallen zolang er mee gescoord kon worden, omdat Juventa zich de eerste helft met een goede uitgangspositie van vier doelpunten verschil beloond had. Naarmate de tijd wegtikte kregen de spelers van Gert Schorn echter steeds minder grip op het spel en nam het vertrouwen bij KVZ alleen maar toe. In de slotfase stond er met nog 2 minuten te spelen een 16-14 tussenstand op het scorebord, maar werd het wisselvallige niveau van de tweede helft alsnog afgestraft, waardoor KVZ de gelegenheid kreeg om de stand gelijk te trekken naar 16-16. Nadat scheidsrechter van Garderen gefloten had voor het eindsignaal voelde het voor de thuisploeg en de supporters als een verloren punt en onnodig zuur gelijkspel.Het is de komende week voor de ploeg uit Hardenberg belangrijk om het gelijkspel kritisch te evalueren, zodat er de komende wedstrijd gedurende een langere periode uitvoering gegeven kan worden aan het tactische plan en er een tandje bijgezet kan worden wanneer de wedstrijd erom vraagt. Er is na vier wedstrijden echter nog niets verloren en het team van Gert Schorn staat nu op een tweede plaats. Volgende week mag Juventa op bezoek bij Duko in Duiven en speelt om 19.00 uur.

Het 2e team van Juventa deed goede zaken tegen Rood-Wit en won met een duidelijke 20-11 overwinning. Het team van Kevin Wanschers staat nu op de 2e plaats en mag komende zaterdag de strijd met Dos Kampen aangaan om 18.10 uur in sporthal De Reeve in Kampen. Het zal een spannende krachtmeting worden tussen beide teams om de positie op de ranglijst te verstevigen.