Afbeelding

Voorbeschouwing Mariënberg - Bruchterveld

vr 26 mei 2023 Hardenberg

Komende zaterdag zijn wij op het vertrouwde Westerpark gastheer voor
voetbalvereniging Bruchterveld, die normaal gesproken bivakkeren op sportpark Noppenweide
aan de Meester Holtropstraat, nummer 3 in het pittoreske Britishfield.

De huidige nummer 11 tegen de nummer 10, het verschil op de ranglijst is maar één plekje, maar het puntenverschil is maar liefst 14 punten in het voordeel van Bruchterveld.

Na zaterdag kan eindelijk het roodzwarte boek dicht van dit waardeloze seizoen.
Wat ik oe brom! Vergiste mij vorige week wel, verhaalde namelijk over de bestseller (Not!) – het boek ‘Het dramatische seizoen op het Westerpark’ - een epos in 22 hoofdstukken. Dat hadden er natuurlijk 24 moeten zijn. We zaten dit seizoen natuurlijk met 13 clubs in de derde klasse D. Tja, dan moet je 24 competitie-duels spelen ipv 22….Alhoewel?
Misschien wilde ik het slotakkoord, het einde van het boek, de laatste twee hoofdstukken net als jullie al niet meer lezen. We weten al wekenlang hoe de vork eigenlijk in de steel zit!

Er volgt nog een epiloog, een soort van nawoord! We kunnen zelf bepalen hoe lang dit wordt!
Een pessimist zal zeggen, na dinsdagavond 30 mei is het wel klaar!

Een optimist zal oreren: we gaan het halen. Zaterdag 17 juni verzekeren wij ons op neutraal terrein van nog een jaartje 3e klasse! Of over het feit hoe een koe daadwerkelijk een haas vangt….
Wie het weet mag het zeggen!
Hopelijk komen er weer snel ‘Better Days’ aan. Hoorde van de week veel nummers van The Boss, zowel op de radio alsmede op Spotify. Ik draai hier thuis nog wel eens Bruce Springsteen, verder draai ik niet vaak om de hete brij heen maar je moet de tegenstander van aanstaande zaterdag ook niet veel wijzer maken dan ze al zijn! Ze hebben het oor reeds te luister gelegd rondom het Westerpark en de tam-tam gaat snel, ik hoorde het eerst van een ander die het weer wist van iemand uut Britishfield, die had weer iemand gesproken in Banthum en die sprak met iemand die Born in the USA was….Ach, wij hebben toch geen geheimen voor elkaar? We gunnen elkaar alles behalve soms in 2 x 45 minuten. Waarvan Akte!
Britishfield mut d’r an met de lippe. Want momenteel staan ze op de 10e plek, daar wil je na 24 wedstrijden als Tricolores echt niet staan met al dat volk van buuten.
Maar ook ATC’65, Wilhelminaschool, Banthum en de Esch strijden samen met de heren van de Noppenweide om de nog twee openstaande degradatieplekken. Spannend man…!
Eentje was al ingevuld, plek 11 om precies te zijn, daar staan wij al weken keurig te wachten op het einde van de rit! Voor ons had het boek wel wat minder hoofdstukken mogen bevatten.
Maar wie bungelt komende zaterdag rond de klok van half vijf op plek 10 en 9?
Er kan nog van alles passieren…Spannend is het sowieso! Want Banthum mag naar ATC’65.
Toch raar dat ATC’65 mee strijdt om deze plekken. Want volgend seizoen gaat de zondagtak van de Hengelöers gewoon horizontaal (top tweede klasse momenteel) over naar de zaterdag tweede klasse (misschien wel eerste klasse) en lost het huidige ATC-zaterdag op in het grote niets! Die hadden toch gewoon op het laatst van de competitie buiten mededinging mee moeten doen, ik vraag dit natuurlijk voor een vriend(elijke club), geachte KNVB-wijsneuzen?!?
Wilhelminaschool mag op de koffie met cake bij Daarlerveen!

De Esch reist naar Kloosternarigheid. Welke twee ploegen voegen zich bij Mariënberg en mogen ‘op reprise’, in ieder geval voor zolang het duurt!
Hoe vliegen wij het laatste duel van de reguliere competitie eigenlijk aan? Gaat de focus van de technische staf en het Mainbargse elftal volledig op dinsdag 30 mei of rechten wij toch onze rug en proberen wij eendrachtig de mannen van de jonge en sympathieke trainert Stephan Bloemendaal een pootje of 11 te lichten?
Tougher Than The Rest? Misschien zijn we wel On Fire en dansen wij ’s avonds in het donker en mijmeren wij over onze Glory Days en dat we, klip en klaar, . weer gaan wachten op een Sunny Day.

Iets met The Rising, a Hungry Heart en dat we opnieuw aan een droom gaan werken…!!
En dat wij van puur geluk met z’n allen in The River (nou ja, het kanaal) springen in jullie Hometown!
I’ll See You in my Dreams als verfijnd slotakkoord!
We moeten altijd blijven dromen. Wij zijn aangeslagen maar nog niet verslagen!
Ik verwacht dat wij er gewoon staan met z’n allen komende zaterdag! Het is elf tegen elf en dan kan er niemand toch vrij staan? We beginnen derhalve met 0-0 en dan zien wij het wel!
Eerst de focus op zaterdag 27 mei, dan ff met de gehele familie 2e pinksterdag buurten op het boardingtoernooi en dinsdag 30 mei wacht AVC Heracles uut Almelo op het Westerpark voor de eerste ronde van de nacompetitie.
Reken maar van Yes dat wij enkele gasten van sportpark ‘AVC Heracles’, bivakkerend aan de Verlengde Sportlaan 1, kunnen verwachten die polshoogte komen nemen. Als tenminste het stoplicht op groen sprint want in de 4e klasse F zijn al uitgevoetbald!
Onze vrienden van weleer, ASV’57 uut Aadorp, werden daar kampioen. Stuivertje wisselen? Trouwens, nog gefeliciteerd. Ie zult maar zeurvitter weh van die club. Feyenoord, Heracles en ASV’57 kampioen. Drie van oen grote liefdes, hoe mooier wil je het dan hebben? Sorry, dwaal weer eens af. Niets is een mens of voetballer vreemd! Verdwaald, dat waren we dit seizoen zeker!
Kortom, kunnen wij AVC Heracles zand in de ogen strooien? Worden ze überhaupt wat wijzer…?
Alleen maar vragen waar de antwoorden snel van zullen volgen! Sowieso zaterdag en dinsdag 30 mei. Wie het weet mag het zeggen! Moet Banthum in de herkansing of redden ze het?
Is Brititshfield de niet zo lachende derde….? Daar vertrekken ook alweer 4 selectiespelers las ik op site. Als je nu niet gaat, ga je dan volgend jaar…??
Ach, we kunnen er allerlei analyses op los laten. Achteraf is mooi wonen. Of moeten Wilhelminaschool, de Esch of ATC’65 vrezen voor nog een verlenging van het seizoen…?
Wij moeten gewoon onze stinkende best doen. Eentje meer maken dan de tegenstander en dat liefst vanaf komende zaterdag 5 wedstrijden lang vol houden. Dan is handhaving gewoon een feit!
Hoe simpel wil je het hebben. Gewoon even 5 wedstrijden achter elkaar winnend afsluiten…
Zijn wij allemaal weer de grootste vrienden van elkaar, wat ik oe brom! Appeltje, eitje toch!
Eerst komende zaterdag. Ouderwets gok ik, wellicht tegen beter weten in, op een 3-1 zege.
Outside the House denken..!!
Baas in eigen huis zijn, The Boss willen zijn!

Het duel staat onder leiding van de heer Rik Steen.
Hij begint vanaf half drie (14.30 uur) op zijn mooie fluit te blazen. Kieken wat het wordt.

Nogmaals Veule wille maar vooral veule Skik.

Joah, mag wel zo en anders Badlands!
(AD)

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 9 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 11 uur geleden