Afbeelding

Voorbeschouwing Mariënberg – AJC’96

do 12 mei 2022 Hardenberg

Komende zaterdag zijn wij op het vertrouwde Westerpark gastheer voor de Sport Vereniging Achilles Juliana Combinatie 1996 (SV AJC’96), die normaal gesproken bivakkeren op sportpark het Hannekerveld aan de Bookholtlaan, nummer 1 in het fraaie Losser. Het zal de laatste keer zijn dat wij in competitieverband spelen tegen AJC’96. Want na dit seizoen houdt deze fusieclub (AJC’96 duzz), die ooit ontstond na een kruisbestuiving tussen VV P.J. (Prinses Juliana) en VV T.A.R. (Tot Achilles Roem), op te bestaan. Na ruim 25 jaar trekken zij de stekker eruit. Het zilveren jubileum nog wel gevierd maar nu is het einde oefening. Waarvan Akte!

Want AJC’96 is namelijk ontzettend verliefd geworden op een andere roemruchte club in de zeer nabije omgeving van het Hannekerveld, KVV Losser om precies te zijn, de zondagclub! Die wonen aan de Bookholtaan nr. 7 op sportpark Brilmansdennen, u vast wel bekend!?! Is het liefde op het eerste gezicht, een verstandshuwelijk of toch puur uit nood geboren? Zeg het maar….Maar de kogel is door de kerk, volgend seizoen gaan de heren en dames van SV AJC’96 en KVV Losser hand in hand samen door het Losserse voetballeven. Gezellig… Samen is niet alleen, ze noemen zich vanaf volgend seizoen: SV Losser. VV JACK had ook gekund! AJC’96 heeft vaker met het fusie-bijltje gehakt! Gaat vast goed komen, ze zijn al lang, breed en vaker brommers gaan kieken of hebben reeds lopen friemelen in het ballenhok. Wat ik oe brom!

Dus de ploeg van de vertrekkende trainer Niek Woesthuis is bezig met haar laatste wedstrijden ooit als AJC’96 zijnde in haar dik kwart eeuw voetbalhistorie in de 3e klasse D. Tja, weten ze zich te handhaven….? Of heeft dat helemaal geen enkele zin meer…? Ik weet het ook niet, vraag dit natuurlijk voor een vriend. Dat begrijpen jullie wel! Stroomt SV Losser volgend jaar in op het laagste amateurniveau of mogen ze gewoon 3e klasse blijven?

Zal ons trouwens ook worst zijn. Wij zijn volop bezig met onze ‘journey’ richting the safe harbour! Bekt gewoon veel lekkerder als ‘het ontzettend knooien van ons de laatste weken’….of niet dan? Na de winst afgelopen dinsdag op ASV’57 ziet ineens onze wereld er weer een stuk rooskleuriger uit. Mochten wij winnen van AJC’96 dan is handhaving (bijna) een feit. Kan er weinig meer misgaan. Het kan verkeren hè. Van bijzonder sjaggie zijn afgelopen zaterdag na een stuk beter te pas op dinsdagavond 10 mei naar misschien wel helemaal het mannetje zijn op zaterdag 14 mei….? Bredero zei het ooit al: het kan verkeren.

Want zo voetbal je de sterren van de hemel bij AJC’96 in het wit-rood-blauw met blauwe broeken/sokken en zo bal je een seizoen later in het oranje/blauwe shirt van KV…euh SV Losser. Hup AJC…euh hup Losser! Nog ff wennen derhalve. Ach, zo hebben wij allemaal onze problemen. Ieder huus hef z’n kruus. Bij ons gaat de zon langzaam weer schijnen achter de donkere wolken die zich de laatste weken samenpakten boven het Westerpark.

Rood/zwart zijn al ruim 77 jaar onze geliefde clubkleuren en dat blijft nog wel ff zo. Wij gaan niet fuseren met FC Bal op ’t Dak, SV Beerze of SVV’56, gelukkig ligt daar nog een heel groot kanaal tussen en anders steken wij er zelf wel eigenhandig een stokje voor. Mainbarg blijft Mainbarg! Vorig jaar wonnen wij het openingsduel in Losser met 0-1 (25 sept’21). Met meer geluk dan wijsheid werd mij verteld. Want kwaliteit schijnt AJC’96 genoeg te hebben. Gezien het spelersmateriaal staan ze veel te laag maar ze komen maar niet vooruit hoor ik vaak vanuit de spreekwoordelijke wandelgangen. Druk eens op Enter zou je zeggen, misschien ga je dan Vooruit. Of nie, Woesthuis?

Je leest het wel. Ik snak ook naar het einde van het seizoen. De inspiratie is ver te zoeken. Niet veel te melden. Hoop dat wij met z’n allen zaterdag tegen half vijf een mooie fles bier kunnen opentrekken en kunnen zeggen: Ok, was niet altijd best dit seizoen maar wij hebben het (weer) gered…Wie dut ons wat vandage. Proost! Volgend jaar beter, maar het seizoen is nog niet over…

Nog 4 duels vol aan de bak. D’r op of geen (vr)eten. Daarom gok ik ouderwets op een 3-1 zege. Waarom niet? Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Bas Ten Tije en hij blaast om half drie (14.30u) voor het eerst op zijn fluit. Veule wille maar vooral veule Skik, laat ons juichen, alsjeblieft! Joah, mag wel zo. (AD)

Afbeelding
Stichting Uitvaartcentrum Dedemsvaart stuurt eerste nieuwsbrief. Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Koningsdag  Koningsbrunch Westerhaar-Vriezenveensewijk
Leve de Koning & leve Westerhaar-Vriezenveensewijk Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen in Oud Avereest Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Koken met Pippi Langkous in Dedemsvaart Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Emmen: Een Oranje Feest vol Vermaak Coevorden 14 uur geleden