Afbeelding

Voorbeschouwing ON Almelo - Mariënberg

do 28 april 2022 Hardenberg

Komende zaterdag reizen wij naar Almelo waar op sportpark Ossenkoppelerhoek aan de Koedijk, nummer 83B de Christelijke Voetbal Vereniging Oranje Nassau (ON) onze gastheer zal zijn. Vandaag (Koningsdag, woensdag 27 april) genoeg Oranje gezien voor een heel jaar! Jemig, zelfs op het stilste plekje van het land kwam je nog Oranje gespuis tegen… Rust zoeken was moeilijk vandaag. Heerlijk toch, want wat hebben wij het gemist!

Maar, jammer genoeg zien wij komende zaterdag alweer genoeg oranje voor onze ogen. Ben bang, denk dat wij dolgedraaid worden door elf sierlijk voetballende spelers van Oranje Nassau. Zaterdag is het niet meer lang leve de Koning, hoera – hoera – hoera. Maar ons waterloo…? Maar vooral tegenhouden. Zo lang mogelijk de nul proberen te houden maar eenvoudig zal het niet worden, dat is volgens mij de understatement van het jaar. ON is los, de jongens van Oranje Nassau willen dit jaar maar één ding, hebben maar één doel voor hun oranje-witte ogen en dat is kampioen worden van de 3e klasse D.
Het kan. De Zweef en Hellendoorn willen het ook, het zal misschien nog stuivertje wisselen worden maar ik verwacht ook dat ON niet veel punten zal gaan morsen de komende wedstrijden. Ze staan ongenaakbaar 1e. 49 punten uit 19 wedstrijden. 15x winst, maar 4x gelijk en 0 verloren! Zeventig(!) doelpunten voor en slechts 11 tegen. Waarvan Akte! Ze halen monsterlijke uitslagen, winnen soms met zeven of acht goals verschil. De laatste 10 wedstrijden scoorden ze maar liefst 43 doelpunten. 4,3 gemiddeld duzz. En maar 2 goals tegen, ik herhaal maar 2 doelpunten tegen in deze 10 wedstrijden. Hoe dan?? Ze wonnen er negen in 2022 en ze speelden alleen maar (doelpuntloos 0-0, hoe dan…??) gelijk tegen de Zweef!
ON zet je niet makkelijk OFF, dat lijkt een utopie. Alleen als Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen en dat gaat echt niet gebeuren. Althans niet zolang wij op deze aardkloot rond blijven gapen… Zijn we dan kansloos? Tuurlijk niet, je hebt altijd een kans. De bal is rond, wij beginnen om 15.00 uur in Almelo naast het stadion van Heracles Almelo op het kunstgrasveld gewoon met 0-0, 11 tegen 11.

ON moet, ON mag geen punt(en) verliezen. Want punt(en)verlies in deze fase van de strijd kan dodelijk zijn! Jan van Laar, heb je de gehaktballen al gaar? Jan is een mooie kerel, ik gun hem wel de titel. Zo’n man van de club die al honderd jaar waggelt en kuiert op de Ossenkoppelerhoek.

Frank Eeftink is de trainer, zijn laatste seizoen. Hij wil natuurlijk ook afscheid nemen met de schaal op de platte wagen door Almeloooooo, dan moet er niet veel stoplichten op rood staan, duurt zo’n kampioensrit zo machtig lang. Maar zover is het nog niet. Nog zeven duels waar ze op hun hoede moeten zijn. Dan mag een slipper of slippertje niet tot het doemscenario gaan behoren!
Waarom kunnen wij de Gigant geen pootje lichten? David tegen de grote Goliath. 10x zijn we misschien kansloos maar net die ene keer dat ze even niet opletten kan het wel gebeuren, dat wij stiekum een puntje of meer mee snoepen. Je moet altijd blijven dromen, als je niet gelooft in een resultaat kun je net zo goed op het Westerpark blijven en meteen het vat gaan aanslaan.

Zo goed hebben wij het nou ook weer niet gedaan de laatste tijd. Vorige week speelden wij een zeer tamme kanaalderby. Geen enkel moment mochten wij aanspraak maken op een overwinning. We haalden de 3e helft zelfs zonder gele kaarten. Sorry hoor, en dat in een derby….??

Het zal wel niet gebeuren, maar toch hou ik goede moed. 1-3 winst is mijn voorzichtige prognose. Ja, ik heb humor maar straks gebeurt het ook nog, geloof in het onmogelijke, lekker potje voetballen. Het zou toch een geweldige stunt zijn als wij ON OFF kunnen zetten, de Zweef en Hellendoorn zijn ons eeuwig dankbaar. De aftrap is zaterdag om 15.00 uur en scheidsrechter is de heer Martin van de Brug die op zijn fluit mag blazen. Succes mannen, veule wille maar vooral veule Skik. (AD)

Afbeelding
Stichting Uitvaartcentrum Dedemsvaart stuurt eerste nieuwsbrief. Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Koningsdag  Koningsbrunch Westerhaar-Vriezenveensewijk
Leve de Koning & leve Westerhaar-Vriezenveensewijk Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen in Oud Avereest Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Koken met Pippi Langkous in Dedemsvaart Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Emmen: Een Oranje Feest vol Vermaak Coevorden 12 uur geleden