Afbeelding
De Toren

Verslaving hoef je niet alleen te lijf te gaan!

wo 28 april 2021 Op het Twenterandje

In deze column wil ik het graag hebben over verslaving. Verslaving, soms dichtbij, vaak veraf. In deze tijd, waar we elkaar steeds meer uit het oog verliezen, waar de thuissituatie er niet echt beter op wordt, waar barstjes ontstaan, wordt er steeds vaker een uitweg gezocht.

Vaak begint het onschuldig, even een glaasje drinken (of twee), misschien toch ff een jointje roken, niemand die het ziet. Maar vaak slaat het door, lijkt er geen weg terug en leef je van de behoefte om high te zijn. In Twenterand is het er, ik heb het vaak met eigen ogen gezien, en wil daarom ruimte geven aan een organisatie die mensen op weg helpt. Dus bij deze:

Waypoint Twenterand is een organisatie die jong en oud helpt die verslaafd zijn of daar gevoelig voor zijn. Het gaat om elke vorm van verslaving en niemand wordt uitgesloten. Ze willen een luisterend oor bieden en een vangnet zijn voor mensen die zich niet gehoord en gezien voelen in hun problemen, een soort EHBO post.

Het doel is niet om meteen met instanties aan te komen, maar om mensen gerust te stellen en naast ze te gaan staan en samen met hen te kijken naar passende oplossingen.

Er is in Twenterand een grote verslavingsproblematiek onder met name jongeren. Dit heeft meerdere krantenkoppen gehaald.

Waypoint is al zes jaar actief om mensen met een verslaving te ondersteunen en te helpen de goede weg te vinden uit de verslaving.

Worstel je met een verslavingsproblematiek of heb je als ouder veel vragen rondom de verslavingsproblemen van je kind, klop dan bij hen aan.

Dit kan via info@waypoint-twenterand.nl of bel met Yvonne Borkent, coördinator Waypoint Twenterand: 06-19916786. Ook via Facebook kun je ze bereiken.Op locatie ben je van harte welkom op afspraak: Linderveld 4a, Vroomshoop.

Giften zijn ook van harte welkom via benjevrij.nl/twenterand.

Bankrekeningnummer NL76RABO 01 91827924

Diane Spaan

Afbeelding
Atletiekbaan krijgt nieuwe toplaag Hardenberg 11 minuten geleden
Afbeelding
Noodopvang Loozen met half jaar verlengd Hardenberg 18 minuten geleden
Deel van de Old Stars op een andere speeldag
De Old Stars van HHC deden mee aan toernooi in Zwolle Sport Ingezonden 27 minuten geleden
Afbeelding
Mooie gift voor SDO Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening Wk Enduro voor Kaiya Brouwer Hardenberg 1 uur geleden