Afbeelding
Jurgens, Dennis (D.)

En dan nu officieel!

wo 8 september 2021 Politie aan het woord

Vanaf januari 2021 mocht ik fungeren als waarnemend wijkagent voor het Buitengebied van Hardenberg, gericht op de dorpskernen. Vlak voor de vakantieperiode ontstond er door interne verschuivingen ruimte om een vacature open te stellen voor de rol van wijkagent in het Buitengebied. Aangezien ik enorm veel energie krijg van de contacten als wijkagent in het buitengebied heb ik met veel enthousiasme gesolliciteerd! Al vrij snel kreeg ik te horen dat ik definitief mocht blijven maar dan officieel als wijkagent!

Als wijkagent heb ik de meldingen van de afgelopen maand bekeken en naast de vele meldingen van geluidsoverlast, verkeersongevallen en de overlast van jeugd meldingen valt mij op dat er een behoorlijke toename is in ons gebeid aan meldingen van cibercrime/ internetfraude. Door vele van mijn collega’s is hier al enorm veel aandacht voor gevraagd maar toch gaat het mis en in heel veel gevallen gaat het dan ook goed mis waarbij men tien duizenden euro’s weet te bemachtigen.

Maar hoe gaat men te werk? De voornaamste trend die wij zien is dat men zogenaamd namens de bank u belt. Hierbij geeft men aan dat door derden getracht is geld af te schrijven van uw rekening. Men geeft daarbij aan dat het wenselijk is om uw bankpas om te ruilen en als service sturen ze wel “even” een medewerker langs. Hierbij wordt aan u verzocht om uw bankpas in een envelop te doen en uiteraard heeft men door listige kunstgrepen uw pincode al weten te achterhalen tijdens het gesprek aan de telefoon! U zult u wel denken maar dit overkomt mij niet! Toch is men zo georganiseerd dat wij onze handen er vol aan hebben! Gelukkig hebben wij enkele weken geleden door snel handelen van een elektra winkel enkele daders weten aan te houden nadat men voor duizenden euro’s aan apparatuur had gekocht maar dit laatste is een uitzondering gezien de vele malen dat het voorkomt!

Via deze weg wil ik u dan ook nogmaals meegeven: Medewerkers van Nederlandse banken komen nooit bij u thuis om uw bankzaken te regelen of om iets op te halen, als u daar niet zelf om heeft gevraagd, Ze vragen u ook nooit om uw betaalpas of inlogapparaatje op te sturen of af te geven. Ook vragen banken nooit om uw pincode of om geld over te maken, ook niet via een link in een e-mail of sms.

Bij deze blijf alert en ga niet op bankzaken in via de telefoon!

Dennis Jurgens

Wijkagent Hardenberg- Zuid (Buitengebied)

Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 10 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 10 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 11 uur geleden