Afbeelding

Open huis bij De Welle en De Oase

wo 1 september 2021 Hardenberg

Komend weekend is het feest aan de Julianastraat 36 in Dedemsvaart! Op vrijdag 3 en zaterdag 4 september van 9.30 – 17.00 uur is het Open Huis bij ‘De Welle’ en ‘De Oase’. Vrijdagmiddag zal wethouder Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg de naamborden van ‘De Welle’ en ‘De Oase’ officieel onthullen.

Stichting de Welle is een christelijke boekwinkel met een breed assortiment aan christelijke boeken, cadeaus en wenskaarten. Dit voorjaar is de winkel verhuisd van de Moerheimstraat 8, waar de winkel ruim 21 jaar was gevestigd, naar Julianastraat 36. (Tussen Primera en Phonehouse) Een mooie plek in het centrum van het dorp. De gemeente stimuleert winkels om naar het kernwinkelgebied te verhuizen. Daarvoor werd een verhuissubsidie beschikbaar gesteld, waardoor het extra aantrekkelijk werd om de keuze te maken om naar het centrum te gaan. De medewerkers merken nu al dat de aanloop in de Julianastraat groter is. De klanten lopen hier veel makkelijker even binnen. Bijzonder is dat de winkel sinds het begin volledig wordt gerund door een team van enthousiaste vrijwilligers. Zonder hen zou De Welle niet bestaan. De winkel is ruim, licht en overzichtelijk geworden; er wordt met groot plezier gewerkt.

Stichting de Oase is een nieuw samenwerkingsverband vanuit de vier kerken in Dedemsvaart (Evangelische Gemeente De Graankorrel, Christelijke Gereformeerde Kerk, Rooms Katholieke Kerk en Protestantse Gemeente). Het is een ontmoetingsplek in het centrum van het dorp waar iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst of gezindte, zijn/haar verhaal kwijt kan, een kopje koffie/thee kan drinken en zich welkom mag voelen. Ook kunnen er cursussen of thema- bijeenkomsten worden georganiseerd. Door samen in één pand te gaan hopen de stichtingen elkaars activiteiten te versterken.

Beide stichtingen vinden het fijn om eindelijk publieke aandacht te kunnen geven aan de verhuizing van De Welle en aan de oprichting van De Oase. Tijdens het Open Huis staat er een hapje en een drankje klaar. Voor de eerste 100 klanten is een goed gevulde goody bag beschikbaar. Kinderen mogen gratis grabbelen in de grabbelton en er zijn mooie aanbiedingen, zoals stapelkorting op een selectie boeken en cd’s. De medewerkers van beide stichtingen zien uit naar mooie Open Huis dagen met heel veel aanloop.

Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 12 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 12 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 13 uur geleden