Afbeelding

Winterzwemmen, een ijskoud kunstje?

zo 8 augustus 2021 Hardenberg

Op zaterdag 18 september organiseert atletiekvereniging Spurt’88 uit Hardenberg in samenwerking met Ewout Staartjes van de Walrusclub Deventer een clinic winterzwemmen. De clinic wordt van 9.00 tot 12.00 uur gegeven in het clubgebouw van Spurt’88.

Ook soms verwonderd gekeken naar mensen die in ijskoud water zwemmen voor hun gezondheid? Misschien heb je zelf wel eens een periode koud (af)gedoucht? Je voelt je enorm fit en hebt een enorme weerstand. Het koude douchen is inmiddels door velen omarmd en men voelt zich er enorm fit bij.

Ewout Staartjes is ervaringsdeskundige en hij kan duidelijk maken welke voordelen het winterzwemmen oplevert qua gezondheid. Het programma zal bestaan uit een gedeelte theorie waarin Ewout ook veel zal laten zien (filmpjes) en vertellen over zijn eigen ervaringen, ook in Rusland. Na het omkleden gaan de cursisten naar de Oldemeijer om daar eerst een hardlooptraining (warming-up) te volgen om vervolgens te gaan zwemmen. Na het zwemmen krijgen de deelnemers instructie hoe je snel weer warm wordt en is er gelegenheid voor vragen.

Er kunnen twintig personen deelnemen aan deze clinic en de kosten bedragen dertig euro. Wie durft de uitdaging aan? Geef je nu op en stuur een mail met je naam naar: winterzwemmen@spurt88.nl. Je ontvangt dan een bevestiging en verdere informatie.

Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 16 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 16 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 17 uur geleden