Bruchterveld uitgebekerd na ‘pengels’

zo 14 november 2021 Hardenberg

De twee derdeklassers Bruchterveld (middenmoter in 3D) en en Hatto Heim (koploper in  3C) streden zaterdag 13 november om de tweede ronde van de knock-out fase van de KNVB beker.  Na een enerverende strijd gingen de Hattemers na het beter nemen van de strafschoppen een ronde verder.

Onder leiding van arbiter Gerwin Maathuis ontspon zich een gelijk opgaande en open wedstrijd. Kansen in de eerste minuten voor Bas Behrens en Niels Lubbers leverden aan beide kanten geen goals op. De verreweg mooiste actie van de wedstrijd was te zien in minuut 31. Het was Luc Roeleveld die na een prima soloactie met een meer dan sublieme stift de gehele Hattemer verdediging te kakken zette en Lesley op de Haar vrij plaatste voor doelman Jorick Mensink. Ondanks een verwoede poging van een verdediger kon Mensink de spits alleen maar afstoppen met een overtreding. Penalty dus.
Niels Lubbers zette de Tricolores vervolgens koelbloedig op een 1-0 voorsprong. Geheel onnodig viel voor de rust toch nog de 1-1. De vrije trap van Behrens had niet zo gemakkelijk langs de niet goed opgestelde muur in de korte hoek mogen gaan. De rust kwam met een toch wel terechte 1-1 stand.

Tweede helft

Na de thee was de beste kans op een voorsprong in de tweede helft voor de ingevallen Ruben Bouwhuis namens de gasten maar hij miste jammerlijk. Omdat beide teams het niet op een penaltyreeks aan wilden laten komen en vol voor de overwinning gingen, werd het speelveld steeds langer. Kansen aan beide zijden nog maar er werd niet meer gescoord. Zo eindigde deze aantrekkelijke wedstrijd in een over de hele wedstrijd gezien terecht gelijkspel. Penalty’s moesten de beslissing brengen. Kort hierover: Twee missers van Bruchterveld-kant en vier treffers van Hatto Heim brachten de gasten naar de volgende bekerronde. A.s zaterdag wacht de derby aanstaande zaterdag thuis tegen Kloosterhaar.