Afbeelding

IKC Rheezerveen heeft Bibliotheek op School

do 7 oktober 2021 Hardenberg

Op donderdagochtend 7 oktober verzamelden alle leerlingen van IKC Rheezerveen zich in de hal voor de officiële opening van De Bibliotheek op School. Schooldirecteur Hester op de Haar en Iena Redeker van de Bibliotheek Hardenberg verrichtten samen de openingshandeling, waarna uit volle borst het speciale Kinderboekenweeklied werd gezongen: “Worden wat je wil”.

Boeken kunnen je helpen bij het ontdekken van de wereld om je heen, maar ook van jezelf. In de schoolbibliotheek hangt een treffende zin aan de muur: “Lezen is dromen met je ogen wijd open”. Dit samenwerkingsproject tussen de school en Bibliotheek Hardenberg kon met subsidiegelden gerealiseerd worden. Het gaat hierbij om een structurele samenwerking op het gebied van leesbevordering en leesplezier met ondersteuning door een leesconsulent vanuit Bibliotheek Hardenberg. Er is een mooie, actuele en gevarieerde collectie. De boeken zijn nu heel dicht bij de leerling, en er is voor elk kind wel iets dat bij hem of haar past. Hoe meer (voor)lezen, hoe beter in taal!

Naast een uitleensysteem is er een speciale website voor de leerkrachten en de leerlingen om nóg meer uit hun bieb op school te halen: met leestips, een zoekmachine, informatie voor werkstukken en spreekbeurten, en ook kunnen kinderen elkaar tippen, wat een leuk boek is. Elke groep kan ook z’n eigen toppers plaatsen: wat zijn de meest gelezen boeken in hun groep? Alles gericht op het bevorderen van het leesplezier!

Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 13 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 14 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 15 uur geleden