Piet brengt als buitenmens veel van zijn vrije tijd door in zijn geliefde tuin aan het Rheezerend.
Piet brengt als buitenmens veel van zijn vrije tijd door in zijn geliefde tuin aan het Rheezerend. Piet van Leur

Piet blijft Wehkamp trouw

di 27 juli 2021 Dedemsvaart

“Als je wat kan doen, dan moet je dat doen.” Dat zegt Piet van Leur uit Dedemsvaart. Ruim 52 jaar werkte hij bij Wehkamp, waar hij na zijn officiële pensionering eind vorig jaar maar moeilijk van los kon komen. Inmiddels geniet hij wel volop van zijn vrije tijd, die hij nog minimaal 1 dag per week besteedt aan Wehkamp. 

Als vrijwillger houdt Piet zich daar nu bezig met allerlei akties binnen de organisatie in het kader van Binden & Boeien van medewerkers. Dit is heel breed en Piet vindt het super leuk om dit voor zijn (oud) collega’s te doen. Ook geniet hij van de koffiepauzes met zijn collega’s. Maar ook akties om zich in te zetten voor Goede Doelen, zoals het Ronald MacDonald Kinderfonds en allerlei klusjes, die voorbij komen. Piet kent elk hoekje en gaatje in de organisatie. Hij vindt het belangrijk om iets voor zijn medemens te betekenen. Dat is voor hem zeer waardevol

De geboren en getogen Dedemsvaarter is inmiddels 68 jaar. Hij weet nog goed dat hij van zijn vader na het voortgezet onderwijs meteen aan het werk moest. “We hadden een boerderij en een groot gezin met negen kinderen. Ik weet nog dat ik op vrijdag van school kwam en meteen bij Wehkamp ging solliciteren. Toenmalig personeelschef Mol nam mij aan en ik kon ‘s maandags al beginnen. Ik heb er nooit spijt van gehad. 

Manusje van alles

Het was fantastisch werk,” roemt Van Leur zijn taak bij het postorderbedrijf, die hij omschrijft als “manusje van alles”. “Ik deed diverse speciale taken en acties, “ aldus van Leur, die min of meer vergroeid is met het bedrijf. “Toen ik met pensioen moest heb ik mijn werk en de collega’s eerst heel erg gemist. Inmiddels kan ik zeggen: het is goed geweest. Ik geniet van mijn vrije tijd en ben toch nog betrokken bij mijn “oude” baas en hoop dat nog heel lang vol te houden.” Piet noemt zichzelf een buitenmens en vult zijn dagen nu vooral met de verzorging van zijn tuin en zijn “veestapel”, die bestaat uit allerlei dieren, variërend van pony’s tot kippen en konijnen. Daarnaast helpt hij regelmatig bij alleenstaanden in de buurt om hun tuintjes mee te onderhouden.

Afbeelding
Hulpdiensten rukken uit voor een brand bij CAV Den Ham Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Kaartje als steun voor mantelzorgers Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Gewijzigde afvalinzameling met Hemelvaartsdag Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Inleverdagen voor het NK Tegelwippen Hardenberg 8 uur geleden