Afbeelding

Opening landwinkel ‘Hof van Ems’ startschot voor nieuw avontuur

di 14 februari 2023 Ommen

Vrijdag 24 februari opent ‘Hof van Ems’ haar deuren: de nieuwe landwinkel in Ommen voor liefhebbers van eerlijke en pure producten van het land. Met de opening zetten eigenaren Froukje Kingma en Chris Jansen, bekend van Puur Vechtdal, de eerste belangrijke stap naar een groter avontuur.

Wie houdt van smaakvolle zuivel, heerlijke kaas, onbewerkt vlees, of groenten en fruit van het seizoen kan vanaf 24 februari zijn hart ophalen bij Hof van Ems. In de nieuwe winkel verkopen Froukje en Chris uitsluitend producten van het land die passen bij hun visie. Froukje: “We hebben een heel eigen idee over hoe we met dieren omgaan, met de natuur en wat kwaliteit is. Mensen weten ons daar ook voor te vinden. Die willen puur eten, met een eerlijk verhaal zonder poespas. Dat is ook hoe we zelf zijn.” Froukje en Chris zijn geen onbekenden in de regio: op hun boerderij maken ze al zuivelproducten onder de naam Puur Vechtdal.

Van winkel naar ontmoetingsplek

Met de opening van Hof van Ems zetten ze de stap naar een groter avontuur. Chris: “De winkel is in ontwikkeling en vormt de basis van onze droom. Dat is om Hof van Ems uit te laten groeien tot een plek waar je in de natuur een kop boerenkoffie drinkt, waar kinderen spelen en waar je in de landwinkel weer een beetje Hof van Ems mee naar huis neemt. Maar voor nu willen we gewoon starten. Mouwen omhoog en doen.”

Toekomstplannen

In de loop van dit jaar hopen Froukje en Chris met de uitbreiding van de winkel te starten. Ook doen ze onderzoek naar een concept waarbij klanten elke week een krat met verse en verrassende landproducten kunnen laten vullen. “En zo gaan we stap voor stap verder.” Voor wie het avontuur wil volgen, houden Froukje en Chris het Instagram-account (@hofvanems) bij.

Opening vrijdag 24 februari

De winkel opent op vrijdag 24 februari om 11.00 uur. Wie alvast iets lekkers voor het weekend in huis wil halen, of gewoon nieuwsgierig is naar de start, is van harte welkom. Als voorproefje geven Froukje en Chris een potje pure huisgemaakte granola cadeau. Na vrijdag is de winkel aan de Balkerweg 36 in Ommen elke donderdag van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 19 uur geleden