Afbeelding

Twenterand werkt aan opvangplaatsen voor asielzoekers

do 25 april 2024 Twenterand

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand heeft een toetsingskader vastgesteld voor locaties voor de opvang van asielzoekers. De gemeente wil een locatie realiseren, die passend is bij de schaalgrootte van de gemeente. Aanleiding hiervoor is de invoering van de spreidingswet op 1 februari 2024, waarbij de opgave voor Twenterand betekent dat zij 183 asielzoekers moet huisvesten. 

Doordat Twenterand en Hengelo de krachten gebundeld hebben en Hengelo 83 asielzoekers voor Twenterand opvangt, is de opgave voor Twenterand uiteindelijk om 100 asielzoekers te huisvesten. Het vastgestelde toetsingskader gaat uit van 100-150 opvangplaatsen. “Dit komt omdat het COA dit aantal aangeeft als ondergrens voor goede faciliteiten en een effectieve exploitatie. Daarnaast is het de verwachting dat het aantal benodigde plekken zal toenemen. Alle gemeenten staan voor de gezamenlijke opgave om de opvang van asielzoekers mogelijk te maken,” aldus het college.   

Afbeelding
Concert Roon Staal in het Witkerkje Hardenberg 15 uur geleden
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 18 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 19 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 3 mei, 23:07
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 mei, 14:49