Afbeelding

Gemeente zoekt nieuwe ‘adviseur’

wo 10 april 2024 Twenterand

De conclusie die GemeenteBelangen Twenterand (GBT) heeft getrokken dat de functie Inwonersparticipatie definitief zou zijn geschrapt, is volgens b&w niet juist. In reactie op schriftelijke vragen daarover van GBT laat het college weten dat de Inwonersparticipatie een tijdelijk karakter had voor de duur van drie jaar en dat de adviseur inwonersbetrokkenheid, op zijn eigen initiatief, inmiddels een baan elders heeft geaccepteerd. 

Nieuwe invulling

“Omdat het college, evenals inwoners, ondernemers en partners grote waarde hecht aan de functie adviseur inwonersparticipatie zijn wij voornemens vanuit het budget ‘bestemmingsreserve personeel’ deze functie, tijdelijk voor de duur van één jaar, opnieuw in te vullen. De werving- en selectieprocedure daarvoor loopt inmiddels. De nieuwe medewerker zal in de loop van het jaar ook, samen met de dorpsraden/verzoekers van inwonersinitiatieven, zorgdragen voor een evaluatie, zodat helder wordt wat de structurele behoefte is en hoe die rol precies moet worden vormgegeven en ingevuld,” aldus het college. 

B&W geven aan dat er over een jaar over de functie geëvalueerd zal worden. Het is te zijner tijd aan de raad hoe de rol structureel ingevuld moet worden.” 

Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 30 minuten geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Vrouwen van Nu 'gaan naar Alaska' Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
TV De Bosbaan ontvangt cheque van Rabobank voor verduurzaming accommodatie Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsmarkt bij Dedemkerk in Dedemsvaart Hardenberg 3 uur geleden