Afbeelding

Raad moet ‘go of no go’ zeggen

wo 27 maart 2024 Twenterand

Het college van b&w van Twenterand bereidt een plan voor om mogelijkerwijs te komen tot de aanleg van skatevoorzieningen in de gemeente, waartoe het jongerenpanel heeft opgeroepen. Uit het onderzoek tot nog toe, blijkt dat de uitwerking van het plan complexer is dan vooraf gedacht, zo heeft het college de raad laten weten. 

“Momenteel wordt fase 1 uitgevoerd. Enerzijds gaan we bij de Twenterandse jeugd en jongeren uitvraag doen naar de specifieke behoefte naar de vernieuwing en realisatie van nieuwe skatevoorziening(en). Zowel basisschoolkinderen als jeugd op het voortgezet onderwijs wordt hierbij gevraagd. Anderzijds inventariseren we bij vergelijkbare gemeenten het gebruik van dergelijke voorzieningen en brengen we vergelijkbare voorzieningen bij omliggende gemeenten in kaart. Om een beoogde investering goed te onderbouwen, kiezen we voor een zorgvuldige, stapsgewijze onderzoeksaanpak,” aldus b&w, dat ervan uitgaat dat de raad bereid is bij een goed plan extra middelen beschikbaar te stellen. “Binnen het speelruimteplan zijn namelijk geen financiële middelen beschikbaar voor de aanleg van skatevoorzieningen”.  

Over de resultaten van Fase I wordt nog dit voorjaar in de gemeenteraad gesproken. Afhankelijk van de uitkomst daarvan wordt het onderzoek naar skatevoorzieningen al dan niet verder voortgezet.  

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 9 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 11 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 14 uur geleden