Afbeelding

Gemeente Twenterand in overleg over elektrificatie van spoorlijn Almelo-Mariënberg

wo 13 maart 2024 Twenterand

PvdA-GroenLinks Twenterand heeft onlangs vragen gesteld aan het College van B en W van de gemeente Twenterand met betrekking tot de elektrificatie van de spoorlijn Almelo-Mariënberg. De partij informeerde of het college op de hoogte is van de motie van GroenLinks en PvdA in de Tweede Kamer over dit onderwerp en de oproep aan de regering om in overleg te gaan met de Provincie Overijssel.

In reactie hierop heeft het college van B en W bevestigd op de hoogte te zijn van de plannen. De Provincie Overijssel heeft het voornemen om, in samenwerking met ProRail en het Rijk, het traject Almelo-Mariënberg te elektrificeren. Gesprekken tussen de aanliggende gemeenten, waaronder Almelo, Wierden, Twenterand, Hellendoorn en Hardenberg, en de Provincie Overijssel hebben reeds plaatsgevonden. De planuitwerking is begin 2024 gestart. Op dit moment is echter nog onzeker wanneer de elektrificatie daadwerkelijk gerealiseerd zal worden.

Belangrijk is dat de aanbesteding van de Vechtdallijn loopt tot 12 december 2027 met een looptijd van 15 jaar. De inschrijver zal in zijn aanbieding rekening moeten houden met de mogelijkheid dat de elektrificatie tegen die tijd gerealiseerd kan worden. Bovendien is de elektrificatie een vereiste voor de realisatie van de Nedersaksenlijn.

Gemeente Twenterand participeert actief in het overleg met de Provincies Overijssel, Drenthe en Groningen, de Stichting Nedersaksenlijn en aanpalende gemeenten over de Nedersaksenlijn. Dit overleg omvat ook de lijn Coevorden-Rheine, waarbij de Landkreis Grafschaft Bentheim en de Bentheimer Eisenbahn aanwezig zijn.

Afbeelding
Mishandeling op Koningsdag bij feesttent in de Krim Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Ouderenbingo Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen Hardenberg 9 uur geleden
Hennie Otten werd in het zonnetje gezet omdat ze al 50 jaar collecteert voor het Koningin Wilhelmina Fonds.
Collectante onderscheiden Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
De merel Hardenberg 12 uur geleden