Afbeelding

Lady’s Night en cupcakes van Esmée

wo 13 maart 2024 Twenterand

“Als je er niets voor doet, dan kom je ook niet ver”, zo vat turnster Esmée Schoemaker uit Westerhaar het kernachtig samen. Dat deed ze toen ze in 2022 naar het EK Teamgym in Luxemburg ging en dat doet ze ook nu weer tijdens de voorbereidingen van het EK Teamgym in Azerbeidzjan.

Ze is zo’n 24 uur per week in de gymzaal te vinden, waar ze intensief traint voor de wedstrijden in oktober van dit jaar. En dat naast haar sociale leven en HBO-studie Sportkunde. “Het is druk, maar heel erg leuk!”

Goede prestatie neerzetten

Met name de Scandinavische landen zijn ook nu weer geduchte tegenstanders tijdens het EK omdat ze daar elke dag samen trainen en optimaal gefaciliteerd worden. Maar het Nederlandse team gaat ervoor! “We hebben een superleuk en goed team op hoog niveau”, vertelt de 18-jarige Esmée. Ze verwacht dan ook dat ze samen een goede prestatie neer kunnen zetten. 

Turnen is een soort tweede natuur van Esmée. Toen ze vier jaar was, ging ze aan de hand van haar ouders voor het eerst naar DSV, de Gymvereniging in Westerhaar. Toen ze zes jaar was zat ze al in de selectie. Op achtjarige leeftijd was al helemaal duidelijk dat het turntalent uit Westerhaar meer kon en daarom ging ze ook trainen bij Lova In Vroomshoop. Vandaag de dag is ze iedere dag in een sporthal te vinden. In Vroomshoop gaat Esmée turnen, in Almelo traint ze onder andere het springen, de trampoline en de AirTrack. In Westerhaar kan ze alle disciplines beoefenen.

Talent en doorzettingsvermogen

Naast talent beschikt Esmée ook over een grote dosis doorzettingsvermogen en is niets haar te veel om zo goed mogelijk te presteren. “Het kost me geen moeite hoor, want ik weet waarvoor ik het doe en ik ga elke dag met plezier naar de training”. Esmée benadrukt echter dat het allemaal niet mogelijk was geweest zonder de steun van haar ouders en broertje.

Steunactie.nl en cupcakes

Turnsters betalen enkele duizenden euro’s om mee te kunnen doen aan het EK. Esmée probeert dan ook op allerlei manieren om dit bedrag bij elkaar te krijgen. Zo organiseert ze op 15 maart aanstaande samen met haar moeder een Lady’s Night in de Klaampe in Westerhaar. Vanaf 19.00 uur tot 22.30 uur is daar van alles te doen en te beleven. Zang en dans, sieraden, kleding, make-up en Esmée verkoopt er cupcakes in haar kraampje ten behoeve van het EK. De toegang is vrij. Ook verkoopt ze via haar facebookpagina de mooie vogelhuisjes die haar vader maakt. En natuurlijk kan iedereen haar crowdfunding steunen via Steunactie.nl - Esmée Schoemaker. Ze hoopt op goede resultaten in Azerbeidzjan en een goede opbrengst van de acties.

Afbeelding
Koningsdag Wijkvereniging Baalder Nieuws Ingezonden 7 minuten geleden
Afbeelding
Stichting Uitvaartcentrum Dedemsvaart stuurt eerste nieuwsbrief. Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Koningsdag  Koningsbrunch Westerhaar-Vriezenveensewijk
Leve de Koning & leve Westerhaar-Vriezenveensewijk Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen in Oud Avereest Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Koken met Pippi Langkous in Dedemsvaart Hardenberg 15 uur geleden