Afbeelding

Team MATO trotse winnaars Legpuzzelwedstrijd

ma 18 maart 2024 Twenterand

Zaterdag 16 maart streden achttien legpuzzelaars om de eer en de prijzen in de door de OKV Den Ham – Vroomshoop en Rudy Veldkamp Jumbo Supermarkt georganiseerde Legpuzzelwedstrijd in het Middendorpshuis te Den Ham. De organisatie lag in hadden van Gerrit JH Kuiper als voorzitter van de OKV Werkgroep Geschiedenis Den Ham Vroomshoop.

Er deden zes teams mee onder de namen: Esrand 1 en 2, MATO, Gordius, Nichies en Mulders. De wedstrijd was een onderdeel van de maart Dialectmaand binnen Den Ham/Vroomshoop. De inloop was om 9.30 uur en iedereen was vol goede moed. De spelregels werden uitgelegd onder het genot van koffie en thee, daarna om 10.15 uur startte de wedstrijd. In de speeltijd tot de lunch werd er gepuzzeld en gepraat. De achtergrondmuziek was het prachtige geluid/de sound in de streektaal van de CD Van Pool tot Pool. Na de lunch werd het muisstil, immers er moest gestreden en gewonnen worden. Men kreeg plotseling last van wedstrijdkwaaltjes: te weinig licht, te veel schittering, geluidsoverlast. Het stelde niets echter er werd gestreden en dan hoort dat erbij.

Rond 15.15 uur was de winnaar bekend: team MATO: Maryl en Toby Drost. Hun geheim: geordend werken en stil zijn is puzzelen zonder commentaar. Een uur later was de wedstrijd ten einde. Henk Nieuwerth en Gerrit Reuvers van team Gordius behaalden de tweede plaats mede dankzij de aanmoedigingen van Janny, Rachel en Sanne. Eervol derde de dames Bernadette Brakert en Marianne van Weerdingen van team Esrand 2. Trouwens het is een echt familie gebeuren, zoals Team Nichies: Annelies Kuiper en Renske Kelder, zij werden aangemoedigd door de familieleden Koen, Janneke, Jan Willem, Jolijn, Guus en Sophie.

Alle teams kregen de legpuzzel ‘Trots op Den Ham’ cadeau geschonken door de Rudy Veldkamp Jumbo Supermarkt. Alle deelnemers kregen de laatste uitgave van het OKV Kwartaalblad ’Van Brink tot Brug’ met daarin verhalen in de streektaal van Ineke Kuiper-Dam, Gerrit Hesselink en Gerrit JH Kuiper, het is immers maart, dialectmaand. De drie winnende teams kregen elk een nieuw legpuzzelcadeau naast een gedrukt boekwerk van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham Vroomshoop. Deelnemers, sponsoren, familieleden van de legpuzzelaars en de organisatie kijken terug op een geslaagde legpuzzelwedstrijd ook een gezellig samenzijn, in de prachtige museumomgeving van het Middendorpshuis te Den Ham.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kunst Weekend Ommen 11 minuten geleden
Afbeelding
Nieuw yogacentrum Refeel brengt rust en balans op sportpark de Boshoek Partnerbijdrage 17 minuten geleden
Afbeelding
Bezinningswandeling, de moeite waard! Voorpagina 38 minuten geleden
Afbeelding
Engeltje op schouder redt bestuurster van ongeval Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Stichting Historisch Rijwielmuseum krijgt subsidie Hardenberg 13 uur geleden