De spelers van DOS"37 vieren een doelpunt.

DOS’37 nog steeds ongeslagen in de Tweede klasse J

ma 10 oktober 2022 Twenterand

Zaterdag 8 oktober kwam Gramsbergen op bezoek bij DOS’37. Met een onvervalste zevenklapper wist DOS’37 vorige week in Drenthe van SC Elim te winnen. Gramsbergen, was vorige week vrij en zij versloegen SC Elim twee weken terug ook, maar dan met 5-4. Dus twee ploegen die nog ongeslagen zijn in de deze competitie.

De laatste ontmoeting tussen DOS’37 en Gramsbergen, ligt nog vers in het geheugen, dankzij een flink pak slaag die de geel-zwarten vorig jaar kregen, middels een 2-6 overwinning in de beker voor de ‘Grambargers’. DOS’37 wist dat het aan de bak moest tegen het stugge Gramsbergen. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam voor de thuisploeg. Senna Silva van der Veen schiet van afstand over het doel heen. Grambergen was hiermee gewaarschuwd en nog geen vijf minuten later zagen ze al in de 7de minuut het balletje in het doel liggen. Aanval van Sander Thomas die schoot op het doel van Grambergen. De keeper redde zijn inzet in eerste instantie, maar in de rebound stond Hidde Boers op de juiste plek en zo kon hij de 1-0 binnen schieten. Zijn vierde doelpunt in twee wedstrijden van de middenvelder van DOS’37.

Gramsbergen kwam steeds meer in de wedstrijd.

DOS’37 begon steeds slordiger te voetballen en Gramsbergen kwam steeds meer in de wedstrijd. Dat leverde dan ook drie goede kansen op voor de Gramsbargers. In minuut 13 schoot Nick Lenferink op doel, maar zijn schot werd gered door Patrick Nitert. Vervolgens in minuut 22 was er weer een schot op doel en nu dit keer van David Houtman, maar deze werd wederom gered door goed keepende Patrick Nitert van DOS’37. De stand bleef 1-0 in Vriezenveen. Gramsbergen kreeg steeds meer kansen en dit leverde in de 25ste minuut weer een goede mogelijkheid op en dit keer was een schot van Xaver Slot. Zijn schot belandde op de lat en wederom geen doelpunt voor Gramsbargers.

Slordig voetbal van beide kanten

In deze fase was Gramsbergen de betere ploeg. Beide ploegen gingen minder spelen en dit leverde nog een gele kaart op voor een speler van Gramsbergen. DOS’37 en Gramsbergen kregen voor rust nog allebei een kans. Aan DOS zijde probeerde Glenn Jansen bij de tweede paal binnen te werken, maar deze kans ging voorbij. Nog geen minuut later kreeg ook Gramsbergen een goede mogelijkheid door David Houtman. Zijn bal ging net naast het doel van DOS’37. Zo gingen de ploegen rusten met een 1-0 voorsprong v oor DOS’37 in Vriezenveen.

Na rust de gelijkmaker

Beide ploegen zochten na rust een doelpunt op. In de 52ste minuut werd de stand 1-1 in Vriezenveen. Gramsbergen counterde door de DOS’37 defensie en zo schoot David Houtman de 1-1 binnen namens Gramsbergen. DOS’37 had het moeilijk tegen het stugge Gramsbergen.

Uiteindelijk trok DOS’37 de overwinning over de streep

DOS’37 had deze middag veel balverlies op het middenveld en ze maakten zichzelf onnodig moeilijk in de wedstrijd. Daarom greep Jeroen Niks en Geerten Brinkman in om te gaan wisselen en zo kwamen Shakki Mohamed en Jari Hellegers in het veld voor Glenn Jansen en Sander Thomas.

Door deze wissels moest DOS’37 weer wat meer grip krijgen op het middenveld. Dit leverde uiteindelijk in de 72ste minuut meteen de 2-1 op voor DOS’37. Senna van der Veen ontving de bal en wist op snelheid zijn man uit te spelen. De Keeper van Gramsbergen was uit het doel en zo schoot Senna Silva van der Veen de bal prima binnen. DOS’37 kwam zo op een 2-1 voor sprong tegen Gramsbergen. Gramsbergen probeerde nog wel de gelijkmaker te maken, maar het lukte ze niet. In minuut 79 kreeg Gramsbergen nog een kans voor de gelijkmaker, maar wederom stond DOS’37 sluitpost Patrick Nitert in de weg. Uiteindelijk in de 90ste minuut komt ook nog de 3-1 op het score terecht. Een lange bal vanuit achteruit komt door goed druk zetten uiteindelijk in de voeten van Shaki Mohamed, aan de rechterkant naar binnen gaat en schoot op het doel. Via een speler van Gramsbergen kwam deze terecht bij de invaller Jari Hellegers. Hij schoot hem laag in de netten. Zo won DOS’37 uiteindelijk moeizaam van Gramsbergen. Maar mindere wedstrijden moet je ook kunnen winnen en zo staan de Vriezenveners bovenaan in de Tweede klass J met drie wedstrijden gespeeld 9 punten.

DOS’37 komt over 3 weken weer in actie komen in deze competitie en dat is op 29 oktober uit tegen De Zweef in Nijverdal en tussendoor spelen ze op 22 oktober in de beker nog tegen de vierde klasse BSC Unisson uit Enschede.

dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 15 uur geleden
Oudheidkundige Vereniging verwelkomt nieuwe voor zitter Twenterand 16 uur geleden
Feestelijke opening van het zwemseizoen bij Het Heuveltjesbosbad Hardenberg 16 uur geleden
'Vijvertuinen' opent poort Hardenberg 17 uur geleden
Sientje is ERELID bij Buurtvereniging Sluis 6-7 Hardenberg Ingezonden 18 uur geleden