DCF 1.0
DCF 1.0 De Toren

Nieuwe strategieën voor drugpreventie op Vechtdal College

wo 17 april 2024 Ommen

De gemeente Ommen zet zich actief in om middelengebruik onder jongeren te bestrijden en te voorkomen door middel van het programma ‘Samen tegen drugs in Ommen’. Recentelijk bleek uit gegevens van dit programma dat minderjarige jongeren die drugs gebruiken vaak naar het Vechtdal College gaan. Als reactie hierop zijn de gemeente Ommen en het Vechtdal College in overleg getreden, wat resulteerde in een preventieprogramma voor het schooljaar 2023-2024.

Dit programma omvat gastcolleges door professionals, een activiteitenweek geleid door experts en een ouderavond. Naast de verzamelde statistieken wijzen professionals ook op een groeiende trend van jongeren die op jonge leeftijd grote hoeveelheden alcohol drinken en vapen, waarbij de meeste meldingen afkomstig zijn van het Vechtdal College. Er wordt gewerkt aan een meerjarige aanpak om deze problematiek aan te pakken.

Echter, de directie van het Vechtdal College heeft aangegeven dat er voor het schooljaar 2023-2024 geen financiële middelen beschikbaar zijn. De begroting voor het daaropvolgende schooljaar, 2024-2025, wordt momenteel opgesteld. De gemeente Ommen zal in overleg treden met het Vechtdal College om de financiering te bespreken en stelt voor het schooljaar 2023-2024 een bedrag van 20.000 euro beschikbaar.

Afbeelding
Come Together Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer café Coevorden Coevorden 7 uur geleden
Een aantal vechters van Fightday 4
FightDay 4: Waar Strijders Samenkomen voor Glorie. Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Dodenherdenking met stille tocht Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Voorwaarts met geraniums op pad Hardenberg 13 uur geleden