Afbeelding

“We willen een veilige omgeving”

di 17 mei 2022 Ommen

In het jaar 2021 is de gemeente Ommen gestart met het programma ‘Samen tegen drugs in Ommen’. Het programma richt op het voorkomen en tegengaan van drugsgebruik onder jongeren. Daarnaast is er een gerichte aanpak voor het tegengaan van het dealen van drugs.

Het handelen en gebruiken van drugs brengt grote gevaren met zich mee voor de gezondheid en ontwikkeling. Daarnaast geeft het gebruik en handel van drugs overlast en heeft het invloed op de veiligheid binnen de gemeente Ommen. “We willen een veilige omgeving voor jongeren. Dat is onze focus. Ik doe dan ook een oproep aan alle inwoners als ze ‘iets’ signaleren dit ook door te geven”, laat burgemeester Vroomen weten. Voordat de gemeente Ommen in het jaar 2021 is gestart zijn de verschillende jongeren die drugs gebruiken in kaart gebracht. “Het gaat om ongeveer honderd jongeren. De afgelopen tijd zijn er 36 brieven verstuurd naar jongeren en ouders. Van deze 36 personen hebben nu zestien personen weer een gerichte start waar ze bij worden geholpen. En er zijn drie onderzoeken naar dealers afgerond. AL met al een prachtig resultaat, waar ik trots op ben. Maar we zijn er nog niet”, laat de burgemeester weten.

De gemeente Ommen is regisseur van de aanpak van drugs, maar werkt samen met partijen als politie, openbaar ministerie, veiligheidshuis Overijssel, Jeugdbescherming Overijssel, Halt, WijZ welzijn Ommen, Samendoen Ommen, Vechtdal College, Wolfskuil en Tactus.

De Gramsberger groep hardlopers en hun begeleiders.
Vredesvuur en festival een fantastische happening Hardenberg Ingezonden 8 uur geleden
De voortreffelijke maaltijd
Zonnebloemers genoten van vrijheidsmaaltijd Hardenberg Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Lutten lijdt nederlaag ondanks goed spel Hardenberg 10 uur geleden
Zowizo Vriezenveen
Derde landelijke "week van de stenen winkel" Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Witte rozen op Gedenkstenen en Stolpersteine Twenterand 14 uur geleden