Afbeelding

Team Sukerbiet organiseert D’HuZes van Lemelerveld

za 15 april 2023 Ommen

De diverse leden van Team Sukerbiet  uit Lemelerveld zijn allemaal volop in voorbereiding voor hun deelname aan Alpe D’huzes 2023 op woensdag 31 mei en donderdag 1 juni. Bijna 40 deelnemers gaan op deze dagen de berg één of meerdere keren beklimmen, dit alles om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor KWF.

Om dit doel te bereiken organiseert Team Sukerbiet op zondag 23 april iets nieuws. Een sportief evenement onder de titel D’HuZes van Lemelerveld. Bij dit evenement kan er worden hard gelopen, gewandeld en op twee manieren worden gefietst. Rode draad is dat overal het getal zes of een meervoud hiervan in de afstanden voorkomt.

De start van alle onderdelen is bij Café-restaurant Reimink, op het Kroonplein, in het hart van Lemelerveld. Er wordt begonnen met het fietsgedeelte en het eindigt met het hardlopen. Hopelijk zijn dan alle deelnemers ongeveer gelijktijdig klaar met hun tocht, voor een gezellige nazit bij Reimink.

Wielrennen

Op de racefiets zes rondjes over de Lemelerberg, waarbij de berg vanuit de steilere Dalmsholtekant wordt beklommen. Afstand plus minus 55 km. Het starten vanaf het kroonplein is tussen 09.00 en 10.00 uur.

Mountainbiken

Voor diegene die op zondagochtend liever op de MTB stappen is er ook een mogelijkheid om zes keer de Lemelerberg te beklimmen. Ook deze ronde start vanaf het kroonplein en via de Ommerweg, zal Afstand ruim 50 km. Het starten van dit onderdeel is tevens tussen 09.00 en 10.00 uur.

Wandelen

Het derde onderdeel op deze dag is het wandelen. Er is over de Strenkhaar en rond de Krieghuusbelten twee leuke rondes uitgezet. Voor de ervaren wandelaar is er de mogelijkheid om 12 km te wandelen. Vind u dit iets te ver dan is er de mogelijkheid van 6 km. Start van deze afstanden is tussen 9:30 en 11:00 uur.

Hardlopen

Het laatste te starten onderdeel van deze dag is het hardlopen. Met de mogelijkheid om 6 km en 12 km te doen. Er is een verassende leuke ronde uitgezet via de Driepuntsbrug, door de nieuwbouw, een deel van het dalmsholtepad, het nieuw aangelegde park, stukje landweg en hoenderweg, wederom de onverharde wandelpaden in de nieuwbouw, langs het kanaal en via de ‘stuw bij Brok’ weer terug naar Lemelerveld. De lopers van de zes kilometer lopen deze ronde één keer en de twaalf kilometer twee keer.  Startijd is 10.30 uur.

Voor alle onderdelen (behalve de korte wandelroute) is er onderweg een verzorgingspost en ieder deelnemer krijgt bij terugkomst een leuke attentie. De fietsers en hardlopers mogen tevens hun ‘stuurbord” houden als souvenir’. Inschrijven is alleen mogelijk op de dag zelf bij café-restaurant Reimink. Voor alle afstanden moet inschrijfgeld betaald worden. 

Afbeelding
Nick Marsman naar EK? Hardenberg 4 minuten geleden
Rudi Bults
Positief denken even sToren 12 minuten geleden
Daan Bouhuijzen en zijn ouders werden door schooldirecteur Richard Raven in het bijzonder welkom geheten. (Foto: G. Stegeman).
OBS Het Palet start derde kleutergroep Ommen 16 minuten geleden
Afbeelding
Voorbeschouwing Kloosterhaar - Mariënberg Hardenberg 1 uur geleden
Team Pientje met Pientje in het midden.vlnr Sander Dille, Richard Herbers, Stan Achterstraat, Albert Roelofs.
Van de woestijn naar Zuid Oost Europa Hardenberg 1 uur geleden