Afbeelding

Open Tuindagen in Lemelerveld

zo 19 juni 2022 Ommen

Dit jaar wordt voor de 13e keer de Open Tuindagen georganiseerd. Op deze dagen kan men tussen 10.00-17.00 uur in en rond Lemelerveld vijftien tuinen bezoeken, waaronder acht nieuwe tuinen.

Er is weer een mooie route samengesteld en de tuinen zijn zeer gevarieerd. De fietsroute is ongeveer 16 km en u kunt starten op het Kroonplein in Lemelerveld . Maar natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een route uit te stippelen.

 Centraal staat deze keer toch het oog voor natuurlijker /duurzamer tuinieren, met veel aandacht voor de biodiversiteit. Dit vind je terug in de beschrijving, die de meeste deelnemers over hun eigen tuin hebben geschreven. Ze passen hun manier van tuinieren en onderhoud aan, aan de natuur. Veel insecten , vlinders en vogels weten de weg naar deze tuinen te vinden. Een mooi voorbeeld is de tweede hands tuin, zoals de eigenaren hem zelf omschrijven, duurzamer kan niet. Ze krijgen planten van anderen die ze weg willen doen. Deze worden met liefde herplant en verzorgd. Maar ook een landelijke nutstuin, pluktuin voor eigen gebruik of zelfs een serre/kas met warmte minnende planten o.a. Paprika, banaan, vijg of abrikoos. Zo zijn er tuinen bij met een singel, kikkerpoel, kruidenrijk gazon en een wildbloemenstrook , waar de zorgvuldig uitgekozen zitplekken niet ontbreken.

In de verschillende tuinen herkent u de hobby’s van de deelnemers, zoals meerdere imkers, het kweken van bijzondere groenten en fruit, en het houden van geiten, kalfjes , kippen en ander pluimvee. 

De fietsroute kunt u vinden op www.sukerbiet.nl en zijn verkrijgbaar bij Blitzspul op het Kroonplein, Pimpernel bloemen en wonen en Hubo/Jumper in Lemelerveld. Tijdens de Open tuindagen liggen deze ook bij de deelnemers. Het betreden van de tuinen is op eigen risico.

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 14 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 17 uur geleden