Afbeelding

Bouw van acht woningen in Beerzerveld

di 24 januari 2023 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen heft in principe maar wel onder voorwaarden ingestemd met de bouw van acht woningen aan de Westerweg 38 in Beerzerveld.

De initiatiefnemer wenst op deze locatie acht levensloopbestendige woningen te bouwen. Hiermee zijn de woningen geschikt voor senioren. De woningen aan de achterzijde van het perceel zijn kleiner en hebben een verkoopprijs van minder dan 355.000,00 euro.

De locatie heeft nu binnen het bestemmingsplan ‘Kleine Kernen’ de bestemming ‘bedrijf’. Het bouwen van woningen past niet binnen deze bestemming. Wijziging van het bestemmingsplan is noodzakelijk. In de plannen wordt de woning Westerweg 38 buiten beschouwing gelaten. Deze maakt onderdeel uit van de bedrijfsbestemming ter plaatse. Het college heeft beslist dat ook deze bestemming van deze woning omgezet moeten worden naar wonen en moet daarom onderdeel worden van het totaalplan. Initiatiefnemer moet overleggen met Plaatselijk Belang om af te stemmen met overige projecten in Beerzerveld.

Afbeelding
Concert Roon Staal in het Witkerkje Hardenberg 15 uur geleden
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 17 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 18 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 3 mei, 23:07
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 mei, 14:49