Afbeelding

Zwemvierdaagse Olde Vechte

wo 8 juni 2022 Ommen

In openluchtzwembad Olde Vechte wordt van 21 tot en met 24 juni de Zwemvierdaagse gehouden. Vier dagen zwemmen en genieten van allerlei activiteiten in en rond het bad met het hele gezin. Kinderen tot 10 jaar zwemmen 250 meter (10 baantjes) per dag. Alle andere deelnemers zwemmen 500 meter (20 baantjes) per dag.

Via de vierdaagse geeft de Olde Vechte iedereen de kans om de zwemvaardigheid te verbeteren voordat het zwemseizoen begint. Rondom Ommen is veel water waar recreatie plaatsvindt. Het is belangrijk dat kinderen in en op het water veilig kunnen spelen. 

Activiteiten

Daarom zullen er tijdens de Zwemvierdaagse elke avond tussen 19.00 uur en 20.30 uur, activiteiten gehouden worden waarbij de kinderen spelenderwijs hun zwemvaardigheid nog eens extra kunnen oefenen. Zo kunnen de deelnemers op vrijdagavond bijvoorbeeld een proefduik maken met het Duikcentrum Vechtdal. De Zwemvierdaagse is natuurlijk óók een mooie gelegenheid voor volwassenen om gezond en sportief te bewegen.

Goed doel

Tijdens de Zwemvierdaagse zal het openluchtbad geld inzamelen voor de Maarten van der Weijden Foundation. Zo zal van het inschrijfgeld van elke deelnemer 1 euro gedoneerd worden aan het goede doel. Ook zal er elke avond een verloting zijn met door de middenstand van Ommen gedoneerde prijsjes en prijzen. Vrijdagavond 24 juni worden de medailles uitgereikt met een feestelijke en muzikale omlijsting.

Er kan op vier dagen gezwommen worden: ‘s ochtends tussen 09.00 en 11.00 uur en ‘s avonds tussen 19.00  en 20.30 uur. Op woensdag en vrijdag kan er ook ‘s middags gezwommen worden tussen 14.00 en 17.00 uur.

Wie mee wil doen kan zich inschrijven kan via de website van het zwembad www.openluchtbadoldevechte.nl

dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Oudheidkundige Vereniging verwelkomt nieuwe voor zitter Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van het zwemseizoen bij Het Heuveltjesbosbad Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
'Vijvertuinen' opent poort Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Sientje is ERELID bij Buurtvereniging Sluis 6-7 Hardenberg Ingezonden 5 uur geleden