Afbeelding

Festijn van de Muytinatie

di 31 mei 2022 Ommen

In de Ommerschans wordt zaterdag 18 juni de historische strijd van 1672 door Bommen Berend nagespeeld. Onder de naam ‘Festeijn van de Muytinatie’ staat de hele dag staat in het teken van de muiterij op de verdedigingsschans en ook het verlaten van de schans van de soldaten, zodat de bisschop van Munster de schans toen zonder slag of stoot kon innemen.

Compagnie te voet

Van 10.00 uur tot 17.00 uur zal re-enactmentgroep ‘Compagnie te Voet‘ op de schans aanwezig zijn en de oorlog van toen zo goed mogelijk uitbeelden. Verder is er een 17-eeuwse markt met muziek en entertainment. De muziek op de schans wordt verzorgt door ‘De Soete Inval’. Zij maken middeleeuwse muziek op festivals, markten, feesten en andere evenementen. Zowel in Nederland als in het buitenland. Hun repertoire bestaat uit authentieke middeleeuwse speelman muziek. De liedjes worden gespeeld op instrumenten die in de middeleeuwen veelvuldig bespeeld werden door het gewone volk, zoals de doedelzak en draailier, pommer en trom.

Verder verzorgt de toneelgroep ‘de Firma’ uit Ommen theater met een link naar het verre verleden van de Ommerschans Er is op dit festival voldoende eten en drinken. Ook zal een mobiele Escaperoom de Ommerschans aandoen.

Lezing Luc Panhuyzen

In 1672 trekken de troepen van Bommen Berend door het oosten en noorden van het land. In verschillende plaatsen slaat de bisschop Bernhard von Galen keihard toe. De soldaten op de Ommerschans zijn echter gevlucht. Historicus Luc Panhuysen en schrijver van diverse boeken over het Rampjaar weet er alles over te vertellen. Hij verzorgt ‘s avonds een lezing over het Rampjaar 1672 bij de Veldzichthoeve. Aanvang 19.00 uur; de inloop is vanaf 18.30 uur. Gratis entree.

Afbeelding
Stichting Uitvaartcentrum Dedemsvaart stuurt eerste nieuwsbrief. Nieuws Ingezonden 4 uur geleden
Koningsdag  Koningsbrunch Westerhaar-Vriezenveensewijk
Leve de Koning & leve Westerhaar-Vriezenveensewijk Nieuws Ingezonden 6 uur geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen in Oud Avereest Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Koken met Pippi Langkous in Dedemsvaart Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Emmen: Een Oranje Feest vol Vermaak Coevorden 9 uur geleden