Afbeelding

Midwinterhoornblazers op Hoogengraven

di 14 december 2021 Ommen

Zondag 19 december kunt u in het bos van natuurbegraafplaats Hoogengraven in Arriën genieten van de klanken van midwinterhoornblazers. Vanaf 12.00 uur start een Midwinterhoorn Wandeling en wordt er op diverse plekken in het natuurgebied geblazen.

Historie

Wat weten we van de historie van het gebruik van de midwinterhoorn? Werd het instrument gebruikt om elkaar te waarschuwen of om hulp te vragen over grote afstand? Vast staat dat er van oudsher geblazen werd om aan te kondigen dat de dagen weer langer worden. Volgens traditie wordt er alleen op de midwinterhoorn gespeeld vanaf de adventstijd tot aan Driekoningen.

Verbinden van locaties

Monique Kranendonk, PR-coördinator: ’Om de komst van het licht in te luiden en om de verbinding met andere natuurbegraafplaatsen te versterken klinkt het geluid van de midwinterhoorns die zondag niet alleen op Hoogengraven. Ook op andere natuurbegraafplaatsen, zoals Hillig Meer in Eext, Schapenmeer in Vorden en Mepperdennen in het Drentse Meppen. U bent van harte welkom om dit mee te beleven.

Praktisch 

Om 12.00 uur start de wandeling vanaf de parkeerplaats bij het ontvangsthuis. De wandeling zal ongeveer 1 uur duren en eindigt weer bij het ontvangsthuis. 

Afbeelding
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Lionsclub bezoekt het Taalpunt Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
'Talentstage Hard voor Muziek' Hardenberg 3 uur geleden