Afbeelding

Veel belangstellenden voor Natuurbegraafplaats Hoogengraven

ma 27 september 2021 Ommen

Vele belangstellenden wisten zaterdag de weg te vinden naar Natuurbegraafplaats Hoogengraven in Arrien. Meer dan 1.000 mensen bezochten de inspiratiemarkt of namen deel aan een rondleiding tijdens de veelzijdige en verrassende Inspiratiedag.

Natuurbegraven is voor onze provincie sinds twee jaar een nieuwe manier van begraven. Op een natuurbegraafplaats vinden mensen een laatste rustplaats in de natuur. Er zijn alleen natuurlijke materialen toegestaan, waardoor het graf eeuwigdurend helemaal opgaat in de natuur.

Locatiebeheerder Dorothea Piek is erg tevreden over de dag: “We hebben veel positieve reacties gekregen. Ondanks de grote aanloop, was er meer dan voldoende ruimte voor iedereen.

Mensen konden deelnemen aan een rondleiding over de natuurbegraafplaats en ideeën opdoen voor hun eigen uitvaart.” Dorothea vertelt dat er veel voorbeelden van milieuvriendelijke kisten, uitvaartmanden en baren te zien waren. Ook een voor deze gelegenheid gegraven natuurgraf was te bezichtigen in het gebied. 

Dorothea: “Het demonstratie graf was een bijzonder moment op deze levendige dag. Mensen hebben geen beeld bij een natuurgraf en konden zo met eigen ogen zien hoe een plek in de natuur opgaat. De gedachte hierachter is mensen te inspireren een uitvaart te houden zoals die bij ze past. Tel daarbij de muziek,het schapen scheren en het zonnetje op om tot de conclusie te komen dat het een zeer geslaagde dag was,” zegt een meer dan tevreden Dorothea..

Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 24 minuten geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 43 minuten geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Lionsclub bezoekt het Taalpunt Hardenberg 4 uur geleden