Afbeelding
Eigen foto

Tweede pentekeningexpositie in de Binder

vr 15 maart 2024 Nieuws Ingezonden

Zaterdag 9 maart is de tweede expositie geopend met pentekeningen van Henk van den Berg uit Gramsbergen. Ruim 60 prachtige tekeningen zijn tot eind april te bewonderen in de gang van MFC De Binder in Gramsbergen. 

Tijdens zijn studie utiliteitsbouw aan de Universiteit Delft leerde Henk om gebouwen heel gedetailleerd in beeld te brengen. Na het overlijden van zijn vrouw Janny pakte hij het tekenen als hobby op advies van de kinderen en kleinkinderen weer op. Heel nauwkeurig en gedisciplineerd werkt de 87-jarige Henk elke dag een paar uur aan een pentekening. Alle tekeningen zijn als verjaardagscadeau geschonken en voor deze expositie in bruikleen gegeven. 

De pentekeningen in deze tweede expositie zijn gemaakt op verzoek van buren, familie en vrienden van huizen of gebouwen met een sentimentele waarde en verdeeld in de categorieën: gebouwen nieuw, oud, Nederland en wereld. 

U wordt van harte uitgenodigd voor de expositie, die tot en met 26 april te zien is tijdens openingstijden van de Binder. 

Afbeelding
Afbeelding
Project 'Asjemenou' feestelijk geopend Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor audities voor de theatervoorstelling 'Alias Maurits' Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Kremer Superleague heeft nog kans Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kringloop de Samenwerking loopt zich gezond Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Pupil Chris Palistan doet het goed Hardenberg 16 uur geleden