Afbeelding
De Toren

Gezinus Veldman tien jaar dirigent Ommer mannenkoor

do 6 september 2018 Nieuws

Het Ommer mannenkoor startte op woensdag 5 september met de repetities voor het seizoen 2018/2019, waarin het koor haar vijftigjarig jubileum hoopt te vieren. Dirigent Gezinus M. Veldman werd in het zonnetje gezet omdat hij nu tien jaar dirigent is bij dit koor.

Nietsvermoedend begon Gezinus Veldman met de repetities waarbij ook dit keer de partners van de leden van het OMK aanwezig waren. Speciaal voor de dames had Gezinus een arrangement geschreven van het bekende Sierra Madre. Na een uur repetitie gingen de leden met hun partners nog even napraten onder het genot van een kop koffie en een hapje en een drankje.

Voorzitter Jan Hekman blikte vooruit op het concert van 6 oktober waarin medewerking wordt verleend door ‘Liederkranz 1842 Gedern’ waarmee het koor al sinds 1970 om de twee jaar een uitwisseling heeft. Ook het slagwerkensemble van SDG zal hier aan meewerken en Gezinus heeft een mooi programma samengesteld genaamd ‘Die musikalische Einheit’.

Vervolgens blikte voorzitter Jan Hekman terug in de historie van het koor, en wel naar het seizoen waarin het veertigjarig jubileum gevierd werd. In dat jaar, 2008, vond op 10 september ook de eerste repetitie plaats onder leiding van Gezinus Veldman. De voorzitter refereerde aan enkele gesprekken die hebben plaatsgevonden met Gezinus, en aan de wijze waarop de leden werden geïnformeerd over de nieuwe dirigent voor het OMK. Vervolgens veerwees hij na wat hij eind 2008 in het verenigingsblad Toontje Hoger had geschreven: ‘Plezier in het zingen straalt van de leden af, repetities worden goed bezocht, nieuwe leden melden zich, kortom het Ommer mannenkoor straalt weer’. En nu, tien jaar later is dit nog zo, Gezinus straalt muziek uit, weet dit enthousiast te brengen, leden hebben plezier in zingen en het koor beschikt over een repertoire voor elks wat wils. Kortom reden om Gezinus in het zonnetje te zetten.

Afbeelding
Simon 1e in Borger
Simon Lamberink behaalt goud en zilver in Drenthe Sport Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café Dedemsvaart: Het levensboek Hardenberg 10 uur geleden
Evenementenhal_91494.jpg
IQ Hackathon met als thema 'The Future Factory' Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Pinksterbingo's Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Week van de Stenen Winkel Hardenberg 13 uur geleden