Afbeelding
De Toren

Visit the future

di 25 september 2018 Nieuws

Evenementenhal Hardenberg, ooit opgericht en opgebouwd door de familie Van der Most, is inmiddels al twee jaar in handen van de internationale beursorganisator Easyfairs. Het nieuwe beursseizoen is deze maand gestart met in Hardenberg dit najaar meer dan vijftien beurzen en events.

De Evenementenhal is al jaren een begrip in Hardenberg. Ondernemer Hennie van der Most verbouwde in 1994 een tapijtenhal aan de Energieweg om tot een evenementenhal. De eerste landbouwbeurs vond plaats in 1996 en dit was het begin van de bouw aan een onderneming die nu drie Evenementenhallen kent: Hardenberg, Gorinchem en Venray. Sinds 2016 valt Evenementenhal onder de vlag van Easyfairs. Jeroen van Hooff (48) staat als CEO aan het roer in Nederland en is nu één jaar werkzaam. Hij is trots op ‘zijn’ Evenementenhal Hardenberg.

De plannen van Easyfairs met Evenementenhal Hardenberg

‘De overname door Easyfairs is een strategische overname geweest, omdat Evenementenhal een zeer belangrijke positie bezet in Nederland op het gebied van beurzen. In de omgeving van Hardenberg zijn bovendien weinige andere grote beursgebouwen, hierdoor zijn we vrij uniek. Sinds de overname door Easyfairs ligt de nadruk binnen onze organisatie nog meer op de kwaliteit van beurzen. Wij zijn voor elke beurs op zoek naar het juiste concept, de juiste bezoeker en het juiste kennisaanbod. Bezoekers moeten naar huis gaan met nieuwe impulsen, nieuwe ideeën. We willen hen helpen met hun toekomst, want een beurs is meer dan alleen een contactmoment. Daarom heet onze visie ‘Visit the future’. We bieden kennisprogramma’s aan, organiseren aanvullende activiteiten op de beursvloer en koppelen exposanten aan kwalitatief goede bezoekers’, zegt Van Hooff. ‘Evenementenhal staat van oudsher bekend om haar full-serviceconcepten (opgestart door de familie Van der Most). Dat houden we graag in stand, maar we willen onze exposanten en bezoekers meer aanbieden. Beurzen in Hardenberg moeten bijdragen aan een complete ervaring: van ongedwongen en gezellig bijpraten tot het opdoen van de laatste kennis. Verder willen we de bezettingsgraad in Hardenberg verhogen door niet alleen eigen beurzen/events te organiseren, maar ook vaker ‘externe partijen’ naar Hardenberg te trekken. Wij hebben alle middelen in huis om grote muziekfestivals te huisvesten, kijk maar naar Pump up the 90’s met ruim achtduizend bezoekers. Daarnaast zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers; van standbouwers tot marketeers en van sales tot leidinggevenden’.

Jeroen van Hooff: ‘Ik ben 1 oktober 2017 in dienst gekomen en heb in dit eerste jaar al een heel veranderingsproces meegemaakt. Sinds de overname van Evenementenhal behoort Easyfairs wereldwijd tot de top 20 van de beurzen- en evenementenbranche. In het afgelopen jaar zijn we vaak met elkaar om de tafel geweest om te kijken hoe we het beste van beide organisaties kunnen bundelen tot één krachtig bedrijf. Evenementenhal heeft zijn onderscheidende kenmerken en Easyfairs heeft dat. In de afgelopen twee jaar hebben we het beste van beide werelden bij elkaar gebracht en daar gaan onze exposanten en bezoekers nu optimaal van profiteren. De strategie daarbij is duidelijk: onze beurzen nog mooier maken dan ze nu al zijn. We hebben de beschikking over eigen beurshallen, eigen standbouwers. We zijn een enorm flexibele beursorganisatie. Alles hebben we onder één dak’.

Toekomstdroom

Wat is de droom van Easyfairs met Evenementenhal Hardenberg? ‘Een toekomstdroom is om de beurzen en evenementen in Hardenberg naar een ‘next level’ te brengen. Een verdere groei te realiseren, bijvoorbeeld bij een mooie grote beurs eerder gaan voor de kwaliteit dan de kwantiteit. Evenementenhal Hardenberg heeft een ontzettend sterke regionale functie, dat moet blijven bestaan. We hebben de droom om de beste beursorganisatie van Nederland te zijn, daar speelt Hardenberg een erg belangrijke rol in.’

Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Lionsclub bezoekt het Taalpunt Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
'Talentstage Hard voor Muziek' Hardenberg 3 uur geleden