Afbeelding
De Toren

Derde keer Band van Baalderbands blijft bijzonder

ma 12 november 2018 Nieuws

Het is vol in sportzaal de Kamp in Baalder op zondag 11 november. Voor het derde jaar op rij houden de bands Light (GVK) en de ‘Nu-je-onderweg-Band’ (PKN) er hun muzikale ontmoeting. Geen dienst, ontmoeting. Altijd een bijzondere ervaring. ‘We gaan naar een andere kerk maar we hebben veel gemeen. Vanuit die gedachte is het goed samen zulke avonden met elkaar te ervaren’, aldus een trouwe bezoeker.

Na de traditionele opening: een nummer van Daniel Lohues door de organisatie; deze keer ‘Hier kom ik weg’ is het podium voor de bands. De, uit overwegend jeugdige muzikanten bestaande, NJOB brengt een drietal populaire songs terwijl Light voornamelijk kiest voor opwekking. Bij de laatste vier liedjes vermengen de twee bands zich en staan er constant nieuwe formaties op het podium. En dat levert mooie muziek op. Het publiek geniet zichtbaar.

Tussen de muziekblokken door is er een hoofdrol weggelegd voor de predikanten. Louren Blijdorp van de GVK analyseert en fileert op humoristische wijze de vooroordelen die de beide geloofsgenootschappen jegens elkaar koesteren. In een uitgekiend een-tweetje gebruikt Wim van der wel deze elementen om verder te bouwen aan de samenwerking tussen de twee kerken. De dubbele, gekruiste zegen van de beide voorgangers is de perfecte afsluiting van een geslaagde avond.

Afbeelding
Spelletjesavond in sportzaal de Kamp Hardenberg 1 minuut geleden
Afbeelding
Duurzaam leven in Hardenberg Partnerbijdrage 20 minuten geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg 24 minuten geleden
Afbeelding
Vergeten Hardenberg 25 minuten geleden
Afbeelding
'Muzikale herinneringen' in Willem Hendrik Zwart Hal Hardenberg 26 minuten geleden