Afbeelding
De Toren

Kerstmiddag Ouderensoos

ma 26 november 2018 Nieuws

Op zaterdag 8 december, aanvang 14.00 uur, houdt de Ouderensoos Beerzerveld (Wijk 7 van Wijz Welzijn Ouderen Ommen) in het Kultûrhus aan de Van Alewijkstraat 36 in Beerzerveld de jaarlijkse Kerstmiddag. Aan het programma wordt medewerking verleend door een groep dames uit Witharen. Aan het eind van de middag is er een buffet. Opgeven kan tot uiterlijk dinsdag 4 december bij Harm ter Bekke, tel. 0523-251712.

In 1970 werd in Ommen de Raad voor het Bejaardenwerk geïnstalleerd, mede ter uitbreiding van het zogenaamde ‘open bejaardenwerk’ ten behoeve van de zelfstandig wonende bejaarden. Als voorbeelden van dit werk werden o.a. genoemd sociëteiten (als ontmoetingsgelegenheid en vorm van ontspanning), warme maaltijdenvoorziening en bejaardengymnastiek. De gemeente werd opgedeeld in 9 wijken (inmiddels zijn het er meer). In elke wijk werd een plaatselijk comité gevormd. De hoofden van de wijken vormden met anderen het bestuur van de Raad. Beerzerveld en Beerze werden Wijk 7. Mevr. J. H. Hofsink-van Dijk was het eerste wijkhoofd. Later volgden onder meer mevr. E.J. Stuut-Schottert en mevr. J. Uilenreef-Kamp. Thans is mevr. J. te Velthuis-Odink wijkhoofd. De activiteiten voor ouderen werden tot begin 2017 begeleid en ondersteund door Landstede Welzijn Ommen, daarna door Wijz Welzijn Ommen. Zo zijn er in Beerzerveld sinds medio 2015 maandelijks buurtmaaltijden in het Kultûrhus, waaraan overigens niet alleen ouderen kunnen deelnemen. Al bijna een halve eeuw wordt er dus in Beerzerveld door een comité een bijdrage geleverd voor dit ‘open bejaardenwerk’.

Op het programma van de Ouderensoos Beerzerveld staan voor de komende maanden een Nieuwjaarsbijeenkomst/Bingomiddag in het Kultûrhus op woensdagmiddag 16 januari 2019 (aanvang 14.00 uur) en een toneelmiddag op dinsdag 5 maart 2019 in De Garve bij de Herv. Kerk (ook aanvang 14.00 uur), waar De Jeugd van Vroeger uit Ommen zal optreden. Verder zijn er de buurtmaaltijden op woensdag 16 januari 2019 (inloop vanaf 11.30 uur, start maaltijd om 12.00 uur) en vervolgens op elke tweede woensdag van de maanden februari t/m juni. Opgave enkele dagen tevoren bij een medewerkster van Wijz Welzijn (tel. 06-41643398). In juni zal er weer een busreisje worden gehouden. De bestemming is nu nog niet bekend.

Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 1 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Lionsclub bezoekt het Taalpunt Hardenberg 4 uur geleden