Afbeelding
De Toren

De relatie tussen laaggeletterdheid en armoede

vr 15 maart 2019 Nieuws

De Werkgroep ‘Hardenberg taalt naar laaggeletterden’ organiseert op dinsdag 26 maart, van 15.30 tot 17.00 uur een symposium in De Gashouder te Dedemsvaart. Deze bijeenkomst is gericht op professionals binnen organisaties die direct contact hebben of kunnen krijgen met mensen die laaggeletterd zijn en daardoor soms in armoede (zijn of komen te) leven.

Maurice de Greef, gastprofessor Leereffecten Laagopgeleiden en Laaggeletterden aan de Vrije Universiteit Brussel neemt de aanwezigen mee in de wereld van de laaggeletterden. Daarnaast zal Marit IJpelaar, Projectleider Rayon Oost, van Stichting Lezen en Schrijven, u concrete handreikingen geven hoe om te gaan met deze doelgroep. Schrijver Janko Ekkel en taalambassadeur Gerard Reins zullen de link leggen tussen De Ommerschans, armoede en laaggeletterdheid. U bent van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. De inloop vindt plaats van 15.00 tot 15.30 uur, onder het genot van een kopje koffie/thee.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Jorien van ‘t Zand van Bibliotheek Hardenberg,

jorien.vantzand@bibliotheekhardenberg.nl, 0523-280013 of Hanneke Ardesch van Taalpunt taalpunt@bibliotheekhardenberg.nl. Aanmelden, graag voor 20 maart, kan via info@bibliotheekhardenberg.nl of 0523-270271.

Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 55 minuten geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 1 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Lionsclub bezoekt het Taalpunt Hardenberg 4 uur geleden