Afbeelding
De Toren

Geslaagde opening Beeldentuin Witharen

di 7 mei 2019 Nieuws

Het was een geslaagde opning op zondag 5 mei bij de Beeldentuin in Witharen. Een grote ‘meiboom’ in het midden van het gazon. Twaalf draden met gekleurde vlaggetjes verbonden aan de 12 kunstwerken van de 12 gastexposanten. In het midden de 12 kunstenaars, ernaast gastheer Louis van Vilsteren en gastvrouw Thea Dijkema.

Er omheen een grote kring van belangstellenden die, ondanks de wind, de ludieke opening van het zomerseizoen 2019 van Beeldentuin Witharen graag wilden meemaken.

De meiboom als symbool voor de vruchtbare samenwerking van Beeldentuin Witharen met de gastexposanten. De kunstenaars hoefden niet te dansen rond deze meiboom, maar onthulden door aan het touwtje te trekken hun eigen beeld. Daarna zwierf de grote groep mensen uit door de anderhalf hectare grote tuin, waar de 120 beelden mooi opgesteld staan.

Het beeld ‘Appel met worm’ van Ties Mulder werd direct verkocht. Het beeld staat nu bij de nieuwe eigenaren in Wageningen. En er waren meer beelden die een mooie, nieuwe bestemming vonden op deze vruchtbare koude 5 mei dag.

Afbeelding
Afbeelding
Motorrijder gewond bij eenzijdige aanrijding op de Zwarte Dijk in Slagharen Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over park bij Marslanden Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Raadsleden in gesprek in politiek café: wat speelt er in Hardenberg? Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Formule I op groot scherm bij 'Hapjesdag' Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Inzameling oud papier Twenterand 7 uur geleden