Afbeelding
De Toren

Rolstoelfiets voor bewoners Vlasakkerkamp 21

vr 14 juni 2019 Nieuws

Voor de bewoners en medewerksters van Vlasakkerkamp 21 in Hardenberg, woonlocatie van de Baalderborg Groep, is een grote wens vervuld. Al enige jaren lag er een wens om de mobiliteit voor de bewoners te vergroten door de aanschaf van een elektrische rolstoelfiets. Dankzij de Stichting Old Grand-Dad Club Nederland, kon uiteindelijk de rolstoelfiets worden aangeschaft.

De medewerksters van deze woonlocatie hadden al een eigen actie opgezet door zich in te schrijven voor de Rabobank Clubkascampagne. Zij hadden hiervoor een promotiefilmpje gemaakt waarop gestemd kon worden. Met alle stemmen werd al een mooi beginbedrag binnengehaald. Voor de rest van het benodigde bedrag werd een aanvraag ingediend bij de Stichting Old Grand-Dad Club Nederland, een stichting van zo’n zesduizend golfende grootvaders als contribuanten. Deze stichting ondersteunt projecten voor gehandicapte jeugd om hen in de gelegenheid te stellen meer aan sport, spel en beweging te doen en hun bestaan wat plezieriger te maken.

De medewerksters van Vlasakkerkamp 21 zijn dan ook enorm blij dat het gelukt is de rolstoelfiets aan te schaffen. ‘Nu kunnen we gemakkelijk even de rolstoelfiets pakken en een stukje fietsen met onze cliënten. Onze cliënten genieten daar enorm van’, reageerden ze enthousiast.

Onder toeziend oog van vertegenwoordigers van de Stichting Old Grad-Dad Club en de Vrienden van de Baalderborg Groep, werd de fiets dinsdag officieel in gebruik genomen. De Vrienden van de Baalderborg Groep ondersteunt ook wensen van bewoners en woonlocaties en financiert dat uit giften, sponsors en donateurs.

Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 28 minuten geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 9 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 11 uur geleden