Afbeelding
De Toren

Open Monumentendag in de gemeente Hardenberg

wo 4 september 2019 Nieuws

Traditiegetrouw wordt in de maand september Open Monumentendag gehouden. In de gemeente Hardenberg gebeurt dat op zaterdag 14 september.

De historische verenigingen hebben weer een aantrekkelijk programma gemaakt, waarbij in elk dorp op een andere manier aandacht wordt besteed aan het thema Plekken van plezier. Hardenberg heeft de activiteiten geconcentreerd rond het Wilhelminaplein en op de Vecht. Vanaf 10.00 uur tot circa 16.00 uur kan gratis museum ‘t Stadhuus worden bezocht, gidsen verzorgen een stadwandeling, voor kinderen staat er een nostalgische draaimolen op het plein, op gezette tijden wordt het 200 jaar oude orgel van buurman de Stephanuskerk bespeeld en er wordt met koetsjes van HARP en bootjes op de Vecht een pendeldienst onderhouden van en naar natuurcentrum De Koppel.

In Dedemsvaart vinden de gratis toegankelijke activiteiten van 12.00 tot 17.00 uur plaats op het Kalkoventerrein. Vrijwilligers zijn werkzaam in de timmerwerkplaats en de smederij, de vlet vaart, een draaiorgel speelt, verspreid op het terrein staan oudhollandse spelen opgesteld, een Chinese dansgroep laat verschillende dansstijlen zien en in theater De Gashouder wordt opgetreden door muziektheater VAKK.

In Sibculo is het museum aan de Kloosterdijk geopend van 10.00 tot 16.00 uur. In een tent naast het museum laten de leden van de genealogiegroep zien waar ze mee bezig zijn, op het pleintje voor het museum kan men oudhollandse spelletjes spelen en er wordt die dag een wandelroute gepresenteerd.

In Gramsbergen worden films gedraaid in het Info Centrum Vechtdal aan het Meiboomplein en Slagharen zet de deuren van ‘t Olde Meestershuus open van 10.00 tot 16.00 uur.

Afbeelding
Project 'Asjemenou' feestelijk geopend Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor audities voor de theatervoorstelling 'Alias Maurits' Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Kremer Superleague heeft nog kans Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Kringloop de Samenwerking loopt zich gezond Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Pupil Chris Palistan doet het goed Hardenberg 2 uur geleden