Afbeelding

‘Doorgaande Lijnen’ bij HardenbergArt

vr 19 april 2024 Hardenberg

In de vorm van een vraaggesprek tussen Gert Gerrits, voorzitter van HardenbergArt, en kunstenaar Erik Oldenhof werd donderdag 18 april de expositie ‘Doorgaande Lijnen’ geopend. 

De schilderijen van Oldenhof doen soms denken aan luchtfoto’s van een geploegd stuk bouwland; met dikke pasteuze verf zijn rechte lijnen aangebracht op het doek, waardoor een interessant reliëf ontstaat, maar bij nadere beschouwing blijken die lijnen niet zo strak te zijn. Zijn meer recente werk bestaat uit tekeningen op papier, met ook hier weer abstracte en vaak geometrische vormen. Het interessante aan abstracte kunst is dat de beschouwer er een eigen interpretatie aan kan geven, het getoonde werk nodigt uit tot meditatie en een moment van rust. Inspiratie werd gevonden in de architectuur; ritmisch herhaalde vormen zoals een gemetselde muur, metalen roosters en strakke hoogbouw. Tijdens de afgelopen paar jaar was Oldenhof in de zomermaanden werkzaam in zijn gastatelier in Berlijn en ontstond een serie tekeningen waarbij hij zichzelf een beperking oplegde qua formaat en materiaal; de ‘Berlijnse Tekeningen’. Hierdoor zag hij zich gedwongen om het optimale uit de gegeven middelen te halen.

Het werk van Erik Oldenburg bevindt zich in een groot aantal galeries en bedrijfskunstcollecties in binnen- en buitenland, ook in de Kunstuitleen van HardenbergArt bevinden zich enkele van zijn werken.

Workshop

In het kader van deze expositie organiseert HardenbergArt een workshop PAPER ART ‘reliëfs maken’ op dinsdag 14 mei van 19.00 tot 21.00 uur. U kunt zich hiervoor opgeven via info@hardenbergart.nl onder vermelding van workshop 14 mei. Deelname inclusief materiaal, koffie, thee  20 euro. Er is plaats voor maximaal tien personen. Men krijgt na inschrijving een bevestiging en betaalverzoek.

De expositie van Erik Oldenhof ‘Doorgaande Lijnen/Berlijnse Tekeningen is te zien tot en met 6 juli tijdens de openingsuren van het LOC+. De medewerkers van HardenbergArt zijn aanwezig op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 14.00 en 17.00 uur. Op zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur. 

Kijk voor meer info op www.hardenbergart.nl of info@hardenbergart.nl

Afbeelding
Hulpdiensten rukken uit voor een brand bij CAV Den Ham Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Kaartje als steun voor mantelzorgers Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Gewijzigde afvalinzameling met Hemelvaartsdag Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Inleverdagen voor het NK Tegelwippen Hardenberg 14 uur geleden