Afbeelding

Geslaagde jaarvergadering met terug- en vooruitblik

do 18 april 2024 Hardenberg

Tijdens de vergadering werd penningmeester Edwin Moes herkozen. Bestuurslid Wim Kloek nam na drie jaar afscheid. Voorzitter John Haverkort dankte Wim voor zijn inzet.

De jaarvergadering van Plaatselijk Belang Dedemsvaart op woensdag 17 april in het MFC De Baron was met zo’n 35 aanwezigen van de meer dan 1000 leden een succes. Onder de aanwezigen waren ook enkele gemeenteraadsleden van Hardenberg.

Het bestuur is tevreden over de realisatie van een aantal wensen vanuit het dorp. Zo is de parkeerplaats bij de Kotermeerstalplas bestraat en zijn er grote bomen geplant voor schaduw op het strand. Binnenkort komt er ook een watertappunt op verzoek van de jongeren. De plannen voor de verdere inrichting van de omgeving rond de plas worden uitgewerkt, waarvoor een projectmanager is aangetrokken.

Verkeersveiligheid en uitvaartcentrum

Uit het dorp komen zorgen over de verkeersveiligheid in de Wilhelminastraat, waar te veel vrachtverkeer doorheen rijdt. Ook zijn er zorgen over de veiligheid van voetgangers bij de opvanglocatie voor Oekraïners aan de Zuidwolderweg. De gemeente wil hier vooralsnog geen actie ondernemen, maar wacht de ontwikkelingen af.

Er is sinds vorig jaar geen uitvaartcentrum meer in Dedemsvaart. Met medewerking van Plaatselijk Belang is er een stichting Uitvaartcentrum Dedemsvaart opgericht. De bedoeling is om op korte termijn een tijdelijke locatie met een familiekamer te realiseren, en later een klein uitvaartcentrum. Er wordt samengewerkt met Plaatselijk Belang Balkbrug.

OV en windmolens

In het kader van mogelijke plannen om buslijnen in de toekomst langs in plaats van door het dorp te laten rijden, wil Plaatselijk Belang dat er een aantal haltes in het dorp blijven bestaan, met name voor ouderen en mensen met een beperking. Een betere bereikbaarheid met een buurt/lijnbus naar buurgemeente Ommen via Balkbrug voor scholieren en mensen die naar het station in Ommen willen bracht een inwoner via een mail ter sprake namens een aantal inwoners. 

Tijdens de rondvraag uitte een lid kritiek op de neutrale opstelling van het bestuur in de discussie over het verplaatsen of renoveren van sportpark De Boekweit. Een duidelijk standpunt was beter geweest. Ook waren er zorgen over de plannen gigantische windmolens van 280 meter hoog, te plaatsen die weliswaar buiten het dorp staan, maar toch impact kunnen hebben op Dedemsvaart. Tot slot klaagde iemand over de losliggende tegels op sommige plekken in het dorp.

Een actieve blik naar de toekomst

Ondanks de kritische geluiden was de jaarvergadering overwegend positief. Plaatselijk Belang Dedemsvaart zet zich met actieve inzet in voor de leefbaarheid van het dorp en pakt de knelpunten en aandachtspunten voortvarend op.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Come Together Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer café Coevorden Coevorden 7 uur geleden
Een aantal vechters van Fightday 4
FightDay 4: Waar Strijders Samenkomen voor Glorie. Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Dodenherdenking met stille tocht Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Voorwaarts met geraniums op pad Hardenberg 13 uur geleden