Het nieuwe bestuur van Plaatselijk Belang wordt gevormd door deze enthousiaste groep mensen.
Het nieuwe bestuur van Plaatselijk Belang wordt gevormd door deze enthousiaste groep mensen. Plaatselijk Belang Dedemsvaart

Plaatselijk Belang breidt bestuur uit

ma 1 november 2021 Dedemsvaart

Ruim een half jaar later dan gebruikelijk werd door Plaatselijk Belang Dedemsvaart afgelopen dinsdag 27 oktober de algemene ledenvergadering 2021 gehouden. Bij die gelegenheid werd afscheid genomen van Maus Westerbaan, die ruim negen jaar als bestuurslid gefungeerd heeft. Daarnaast werden twee nieuwe leden in het bestuur verwelkomd in de personen van Wim Kloek en Edwin Moes. De zittende bestuursleden Patricia Nanning en Peter Schlepers werden met algemene stemmen herkozen. 

Voorzitter John Haverkort opende de vergadering, die hij schetste als “een bijzondere situatie”. “Bijna aan het eind van dit jaar moeten we het voorgaande jaar bespreken en terugblikken. Maar het belangrijkste is wel dat het weer mogelijk is elkaar te ontmoeten. Heel fijn”, betoogde hij. Zoals gebruikelijk werden aansluitend de standaard stukken behandeld zoals het jaarverslag, de notulen en de financiën.

Drijvende kracht

Bij de bestuursverkiezing werd met name scheidend bestuurslid Maus Westerbaan bedankt voor zijn jarenlange inzet en zijn betrokkenheid bij het dorp. “Hij is de drijvende kracht achter de 4 mei herdenking en daarvoor blijft hij buiten het bestuur ook bij het organiseren van deze herdenking betrokken”, vertelde de voorzitter. Westerbaan werd met bloemen en een cadeau onder luid applaus uitgezwaaid.

Nieuwe leden

Aansluitend vertelde Haverkort dat het huidige bestuur heeft besloten tot een opbouw van het aantal bestuursleden, van 7 naar 8.  Als nieuwe leden werden Wim Kloek en Edwin Moes voorgedragen voor het bestuur. Zij werden met applaus door de leden begroet. Na bespreking van alle huishoudelijke zaken werd het tweede deel van de avond, waarbij ook niet-leden van de belangenvereniging welkom waren, gevuld met een lezing door gastspreker Dr. Wouter van der Kam. Als Voorzitter van de Raad van bestuur Saxenburgh gaf hij een boeiende presentatie over het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg. De vraag “Wat heeft het nieuwe ziekenhuis ons te bieden? werd daarbij duidelijk en beantwoord. 

Afbeelding
Zorgmedewerkers rennen met inwoners voor een gezondere lifestyle. Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Vrachtwagen en personenauto botsen op rotonde Witte Paal in Rheezerveen Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Lomp Piraten Party voor Voedselbanken Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Fietser gewond bij aanrijding op fietsoversteek Koningsspil Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Hapjesdag was 'smaaksensatie' Hardenberg 14 uur geleden