Afbeelding
Gert Stegeman

Weer van alles te doen in feestweek Kloosterhaar

ma 22 april 2024 Hardenberg

In Kloosterhaar is tot en met 1 mei weer van alles te doen. Van een Pub Quiz tot aan een huttendorp, voor iedereen is er wel wat te doen. Op het terrein van zwembad de Bargns is van alles te doen, er was zelfs op 21 april een kerkdienst in de tent.

Annet Kamphuis zit al jaren in de organisatie en vindt het altijd geweldig om het weer te doen. “Het geeft wel veel voldoening dat het hele dorp er zo van kan genieten. Ik zit al heel lang in de organisatie en elke keer denk ik het is mooi geweest. Maar als het er dan weer aan zit te komen, gaat het ook bij mij weer kriebelen, en dan ga ik maar weer door.”  Afgelopen zaterdag was het in de feesttent mudvol. Met maar liefst 28 deelnemende teams (zo’n 200 mensen), zat de tent stampvol. Jarno Kikkert die de leiding had genoot er met volle teugen van. Team Kachelpiep’n dik won.  Ook was er die avond gelegenheid om bierdoppen bij Jan Dragt in te leveren. Aan het eind van de avond ging Jan met 197 kg aan bierdoppen naar huis. Het geld komt ten goede aan het Diabetes fonds. De kop is er af, en er komt natuurlijk nog veel meer aan.

Op 24 april gaat het weer verder. Op woensdagmiddag is er de kinderbingo vanaf 15.00 uur. Voor de kinderen van de basisscholen is het om 15.00 uur, terwijl de ouderen in de avond vanaf 20.00 uur welkom zijn. “De hoofdprijs is 100 euro contant, dus kom gezellig allemaal naar de tent, want ernaast zijn er natuurlijk nog veel andere mooie prijzen”, volgens Annet Kamphuis.


De koek is daarna nog niet op, want vrijdagavond is er de jeugd playbackshow die om 19.30 uur begint. “Er staan er nu dertien op de lijst, dat kan wel iets meer. Die avond is er ook nog een optreden van streetdance van Kloosterhaar/Sibculo”, aldus Annet.

Koningsdag

Volgens Annet ontkom je op Koningsdag niet aan een aubade. “Het hoort er gewoon bij, of je het nou leuk vindt of niet. Die aubade begint om 14.00 uur. Aansluitend is de zeskamp, en daar is de animo ook nog niet bijster groot. En als de zeskamp afgelopen gaat de boel op de kop met de band Tennessee Acen en Spare Jerry’s. Ze zijn nog niet zo lang bezig, maar ze zijn wel leuk. De entree is gratis.”
Voor de kinderen moet het leukste nog komen, want 29, 30 april en 1 mei is er het Huttendorp. “Dat is altijd heel leuk, want ze mogen het mee nemen naar huis. Komen die ouders met een aanhangwagen dat spul ophalen. Het is elke dag van 10.00 tot 14.00 uur. Wij verzorgen tussen de middag het eten en woensdag is het pannenkoeken dag”, aldus Annet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Houtdorp 2023. Annet Kamphuis
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 7 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 10 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 12 uur geleden