Afbeelding

Zoektocht tot het einde

di 2 april 2024 Hardenberg

Korte inhoud

Zoektocht tot het einde, een waargebeurd verhaal waarin de droom van het hebben van een eigen paard eindigt in een nachtmerrie.
In het voorjaar van 2023 verscheen het levensverhaal van Esmeralda de Jong onder de titel ‘Niet gehoord - leven met een foute diagnose’. In dit boek wordt duidelijk dat Esmeralda ten onterechte de diagnose autisme kreeg. Ze bleek in plaats daarvan een zeldzame leverziekte te hebben, waar ze uiteindelijk in oktober 2021 aan overleden is.
Voordat Esmeralda aan haar levensverhaal begon, schreef ze ‘Zoektocht tot het einde’, om mensen in de paardenwereld te laten leren van haar eigen ervaringen met het kopen en houden van een eigen paard. Haar moeder Ingrid de Jong uit Bruchterveld heeft hiervan, net als van het eerste boek, een manuscript gemaakt. In dit boek wordt de lezer meegenomen hoe Esmeralda op zestienjarige leeftijd haar eerste eigen veulen, Kaitlyn, kocht. De vier jaren die volgden werden uiteindelijk vier zware jaren, waarbij verschillende emoties elkaar afwisselden. Dit ervaringsverhaal wordt vanaf vrijdag 5 april uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Esmeralda koopt op zestienjarige leeftijd haar eerste eigen veulen. Zij droomt van een mooie toekomst met haar inmiddels prachtige Tinker, Kaitlyn. Al snel verandert haar droom in een eenzame zoektocht naar een pensionstal en paardenkliniek, die de juiste zorg willen bieden. Veel gebeurtenissen zorgen voor frustratie, wanhoop en verdriet. Gelukkig zijn er ook momenten van blijdschap, trots en dankbaarheid. Esmeralda ontwikkelt zich hierdoor van een onzekere puber tot een wijze, volwassen vrouw. Veel te vroeg moet zij een heftig besluit nemen.

Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 29 minuten geleden
Afbeelding
Scheidsrechters graag!!!! Hardenberg 1 uur geleden
Karin van Dijk
Oudjes even sToren 1 uur geleden
Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 15 uur geleden