Afbeelding

Verondieping Schipperplas zorgt voor onbegrip bij CDA

wo 27 maart 2024 Hardenberg

De CDA-fractie van gemeente Hardenberg maakt zich zorgen met betrekking tot de Schippersplas in Rheezerveen op de gemeentegrens van het grondgebied van de gemeenten Ommen en Hardenberg.

De Schippersplas, ooit een voormalige zandwinning ontstaan in de jaren zeventig, wordt nu beschouwd als een prachtig stukje natuur. Het aangrenzende bosgebied is zelfs uitgeroepen tot stiltegebied. Echter, recente ontwikkelingen baren de politieke partij CDA grote zorgen.

Op dit moment ondergaat een gedeelte van de vijver een verondieping door de aanvoer van vervuilde industriegrond, wat potentieel ernstige gevolgen kan hebben voor de omgeving. Deze ontwikkeling heeft de aandacht van de CDA-fractie getrokken, die zich afvraagt of het college van Burgemeester en Wethouders op de hoogte is van deze situatie en wat hun standpunt hierover is.

De CDA-fractie uit haar onbegrip over de tegenstrijdigheid tussen enerzijds de verplichting voor agrariërs om een bemestingsvrije zone langs waterlopen te handhaven om te voldoen aan de Kaderrichtlijn Water (KRW), en anderzijds de mogelijkheid tot rechtstreeks lozen van vervuilde grond in het water. De partij vraagt zich af of het college de mogelijke gevolgen voor de grondwaterkwaliteit in kaart heeft gebracht.

Daarom dringt de CDA-fractie er bij het college op aan om alle relevante gegevens op te vragen bij Waterschap Vechtstromen en deze te delen met de Gemeenteraad, zodat een volledig beeld kan worden verkregen van de situatie rondom de Schippersplas en de mogelijke impact op het milieu en de omgeving.

Afbeelding
Project 'Asjemenou' feestelijk geopend Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor audities voor de theatervoorstelling 'Alias Maurits' Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Kremer Superleague heeft nog kans Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
Kringloop de Samenwerking loopt zich gezond Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Pupil Chris Palistan doet het goed Hardenberg 9 uur geleden